Dojenčkov dnevnik: Nejin 22. tedenKoliko sem stara: 22. tednov

Teža: 7570 g

Velikost: 67,5 cm

Gosta hrana: Ker sem opazila, da mi Neja skorajda pade v krožnik, ko jem in nas vse med kosilom na veliko opazuje, sem se odločila, da bova začeli z uvajanjem goste hrane. Če ji bo všeč, nadaljujeva, če ne, pa še počakava. Prvi dan sem ji skuhala krompir, ki pa ga je izpljuvala, zato sem drugi dan poskusila z bučko. Če tudi bučke ne bi sprejela, ne bi vztrajala, ampak proti pričakovanjem ji je bila bučka všeč in je z zanimanjem okušala nekaj novega. Preizkusili sva tudi korenček, ki ga je sprejela še boljše kot bučko.

Tretje cepljenje: V četrtek (ravno, ko je bila stara 5. mesecev) smo imeli tretjo posvetovalnico. Sestri in pediatrinja so bile navdušene nad njo, saj se je vsem veselo nasmihala in čebljala. So jo pa tudi tokrat najbolj zanimale igrače na previjalni mizi v ordinaciji in je med seganjem za njimi pediatrinji pokazala, kako se obrača in postavlja na kolena. Tudi tokrat sem jo med cepljenjem, tako kot zadnjič, skušala zamotiti z igračo, vendar je videla sestro z iglo in ko jo je le-ta cepila, je najprej trznila, nato pa še zajokala. Vzela sem jo v naročje, pomirila in že po minutki se je spet veselo smehljala. Še dobro, da je bil ati z nama, saj se njemu zelo rada na veliko smeji. Stranskih učinkov po cepljenu ni imela, le koža na mestu pika je bila dva dni rdeča. 

Spanje: Postopoma prehajamo nazaj na stari večerni ritem. Nekje sredi tedna je začela hoditi spat okrog 22h, zjutraj pa se zbuja okrog devetih. Zbuja se tudi ponoči, ampak ne vedno. Včasih lepo spi do zjutraj do pol sedmih, se podoji in spi naprej, kak dan pa se zbudi tudi večkrat na noč.

Zanimivosti: Neja v razvoju prav lepo napreduje. Takoj, ko jo položim na tla ali posteljo, se obrne na trebuh in začne postavljati na kolena ter komolce. Nekajkrat zaniha naprej in nazaj in se z vso silo požene naprej. Igrače ji vedno postavim izven dosega in uspe se že premakniti do njih. Zelo rada preizkuša svoj glas, cvili in kriči. 


Follow my blog with Bloglovin

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.