O ličenju in najljubši videzi leta 2016

Ličenje. Lahko ga ljubiš ali pa ne maraš preveč.

Včasih mi je prav noro prebirati mnenja na Facebooku pod fotografijami ali videi naličenih deklet ali lepotnih gurujk, kako so grde in nenaravne ter da naj ne nosijo ličil. Najbolj pa so mi smešni taki komentarji, ko jih pišejo pripadniki moškega spola. Bodite iskreni, dragi moški, v realnem življenju boste vedno najprej pogledali in začeli osvajati urejeno, naličeno dekle. 

Se pa strinjam, da ima vsak svoj okus in da so nam všeč različne stvari. Navsezadnje je čar ravno v tem, da nas zanimajo drugačne stvari in da nismo vsi isti. Spodbujam konstruktivno kritiko, pri vsaki stvari je lepo slišati mnenje o tem, kaj lahko na kakšen način izboljšaš, tudi pri ličenju. Nikakor pa ne razumem žaljenja, grdih besed, negativnosti. A ne bi raje tisto minuto, ki jo porabimo za nesramen komentar, porabili za kaj lepšega? Navsezadnje nam scrolanje naprej ali klik na x v zgornjem desnem kotu vzameta le nekaj sekund. ;)

Sama obožujem ličenje, ličila in nore, barvite videze. Prav malo mi je mar, kaj si drugi mislijo o meni zaradi mojega izgleda, saj se vedno naličim tako, da se dobro počutim oz. tako, kot mi je všeč. Modro senčilo na vekah? Neonski barvit videz? Ni problema, kamorkoli upam z njim. V trgovino, na sprehod, praznovanje rojstnega dne ... Seveda pa ličenje prilagodim tudi priložnosti. Npr. za razgovor bi zagotovo uporabila malo ličil v naravnih odtenkih. 

Je pa res, da zame ličenje ne pomeni skrivanja nepravilnosti in sredstva, ki bi mi omogočalo boljšo samozavest, ampak je ličenje zame USTVARJANJE. Igranje z barvami, različnimi tehnikami, finiši. Moj obraz je platno, ličila pa so barve, s katerimi ustvarjam in rišem. Ličenje je nekaj, kar me izjemno veseli

Od Nejinega rojstva nimam veliko časa za ustvarjanje z različnimi senčili in odtenki. Po navadi uporabim osnovna ličila z obvezno črno črto na očeh. Videz mačjih oči da tisto piko na i mojemu vsakdanjemu makeupu. Ko gledam fotke videzov iz prejšnjega leta, me prav prime, da bi vzela v roke čopiče in začela ustvarjati nekaj novega, barvitega, ker to že res pogrešam. Danes delim z vami nekaj najljubših videzov, ki sem jih ustvarila lansko leto. Ni jih bilo toliko kot leto poprej, a sem vseeno zelo ponosna na njih. ;)


Eden mojih najljubših izgledov, saj obožujem nore, intenzivne, neon odtenke. 
Videz, ki sta ga navdihnili turkizna barva in tribal simboli.
Za tale videz je bila navdih pomlad s svojo zeleno barvo.
Videz, za ustvarjanje katerega mi je kot inspiracija služil praznik zaljubljenih.
Moj rojstnodnevni makeup.
Zeleno, noro, ustvarjalno.

Ni komentarjev