Mami ustvarja: Božično-novoletna vaza


Vsako leto se okrog decembra lotim izdelave različnih DIY izdelkov. Tako sem lani dragemu naredila adventni koledar (načrtujem pa tudi enega za Nejo drugo leto, ko bo že večja), naravno božično drevo in okrasek za jelko iz naravnih materialov, nekaj časa nazaj pa tudi božične okraske iz lakov za nohte (vse objave najdeš na mojem prejšnjem blogu).

Letos sem se lotila kar nekaj različnih projektov, a na žalost zaradi pomanjkanja časa še niso vsi dokončani. Sem pa letos svojemu kozmetičnemu kotičku pridala dih božično-novoletnih praznikov z vazo oz. skodelico v tem stilu. Izdelava božično-novoletne vaze je izjemno hitra in preprosta, vzela vam bo le nekaj minut.

Potrebujemo:
- stekleno skodelico ali (še boljše) steklen kozarec
- bleščice (po izbiri)
- cvet rože, ki trenutno krasi vaš dom oz. umetno rožo
- vejice iglavca
- vodo
- božične kroglice
- sveče

Izdelava:
Najprej sem v skodelico nasipala toliko bleščic, da so prekrile dno. Nato sem dodala cvet umetne rože, dve vejici smreke in dve manjši božični kroglici. Dodala sem še vodo (do nekje treh četrtin posode) in na vrh previdno položila čajne svečke. Za fotko sem jih tudi prižgala, ampak mislim, da vaza veliko lepše izgleda, če svečke ne gorijo.
Tako okrašena vaza je lahko prekrasna praznična popestritev doma, narejena pa je v nekaj minutah, z izdelki, ki jih zagotovo najdete doma.  

Nasveti:
  • boljša izbira kot skodelica je zagotovo steklen kozarec, saj so božične kroglice lažje od vode in bodo priplavale na površje. Če jih želimo obdržati spodaj (tako bo vaza tudi lepše izgledala), izberemo steklen kozarec (lahko tudi manjšo vazo) in dovolj široko svečo, da pokrije vrh kozarca
  • izberete lahko tudi večjo božično kroglo, ki ji odstranite kovinski nastavek za obešanje, in vanjo položite cvet ter jo postavite v steklen kozarec
  • skodelico lahko naredimo brez vode, in sicer nasipamo bleščice oz. okrasni pesek do treh četrtin skodelice, vanj popikamo manjše božične krogle, vejice iglavca, dodamo umeten cvet in čajne svečke

Upam, da ste dobile idejo, kako popestriti mizo oz. police v prihajajočih prazničnih dneh, če se tako kot jaz lotevate okraševanja nekaj dni pred božičem, bi pa seveda z veseljem slišala tudi vaše predloge za okrasitev doma (še posebej, če se lotevate ustvarjanja okraskov same). 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.