Dojenčkov dnevnik: Nejin sedmi tedenKoliko sem stara: 7. tednov

Aktivnosti čez dan: Če se mi je zdelo, da sva si prejšnji teden ustvarili neko rutino, je bil ta teden čisto drugačen. Večino dni je bila jokava, po več ur se je hotela crkljati na dojki. Sicer mi jo je uspelo zamotiti s sprehodi in igranjem, da se je nehala jokati (predvsem v vožnji zelo uživa), vendar je bilo to bolj za kratek čas, spat pa smo tudi hodili bolj pozno, saj kljub utrujenosti kar ni in ni hotela zaspati.

Spanje: Ponoči še vedno lepo spi, po šest, sedem ur v kosu, čeprav dva dni je imela neko krizo in se je zbujala na dve, tri ure. Po navadi se ponoči zbudi brez joka, samo s cmokljanjem, ki nakazuje, da je lačna, ta dva dni pa se je vsakič zbudila z jokom. Seveda se je potem kako uro ali dve ponoči crkljala na dojki, tako da sem bila podnevi pošteno utrujena. Smo pa imeli ta teden težave z uspavanjem, saj nikakor ni hotela hitro zaspati, včasih je bila pokonci tudi do polnoči. 

Dojenje: Ta teden je bila precej več na dojki kot po navadi. Tista dva dni, ko se je ponoči zbujala, je tudi čez dan pogosto zadremala na dojki, kupčke pa podirala le s težavo. Videlo se je, da jo je precej mučilo, pa kljub vsemu ni uspela podreti kupčka, čeprav sem jo vedno, ko se je zbudila iz kratkega dremeža, nekaj časa nosila pokonci.

Najlepši trenutek: Čeprav se Neja smehlja že dva tedna, pa se je po navadi smejala, ko ji je bilo udobno oz. ko je nekaj časa nekaj opazovala, ta teden pa sem opazila, da se je nasmehnila meni, ko sem ji nekaj pripovedovala. Gledala me je in mi namenila tak prekrasen nasmeh, da sem se skoraj stopila. Ko se pogovarjamo z njo, spušča tudi razne glasove, kot da bi se pogovarjala, z veseljem pa že tudi opazuje stvari okoli sebe, igračke na držalu v jajčki ipd.

Duda: Z dragim se že od začetka trudiva, da bi jo navadila na tolažilno dudo, da bi jo z njo tolažila predvsem takrat, ko precej joka, vendar je nikakor noče sprejeti. Tako mi včasih ne preostane drugega, kot da večino dneva preležim z njo in ji dovolim, da se tolaži na moji dojki.

Pregled kolkov: Opravili sva ponoven pregled kolkov. Malce me je skrbelo, kako se bo obnašala v zdravstvenem domu, saj je bila ta teden slabo razpoložena, ampak pregled je minil hitro, Neja pa je celo namenila nekaj nasmehov zdravnici in medicinskemu bratu. Zdravnica je njene kolke pohvalila, kar me je zelo razveselilo.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.