Dnevnik nosečke Taye: 38. tedenTeža: 90,5 kg

Obseg trebuha: 109,5 cm

Kako se počutiš? Večino časa utrujeno in brez energije. Nekako sem visoko v pričakovanju novega družinskega člana in me zanima vse v zvezi s tem, medtem ko sem malce zanemarila ostale stvari, kot je blog in makeup, ker preprosto nimam veliko volje za to. :(

Simptomi: Občasno me mučijo krči in vsak večer, ko se uležem, me začne mučiti grozna zgaga. Najbolj mi je čudno, da me drugače ne muči, ampak le zvečer, ko se odpravim spat.

Nosečniška hrepenenja? Ubijala bi za sladko. Bolj se približuje pdp, bolj se mi lušta sladko. In ko enkrat začnem s sladkim, ne morem nehati.

Spanje: Spim bolj slabo. S težavo se namestim tako, da mi je udobno. Ko se premikam, me v spodnjem delu trebuha pošteno boli, moti me vročina, nočni izleti pa so postali še pogostejši, tako da se zbujam od 3x do 4x na noč, potem le s težavo zaspim nazaj, zjutraj pa se seveda počutim zelo utrujeno. Verjetno je tudi slabo spanje vzrok temu, da sem podnevi brez energije. 

Gibanje otroka: Gibi otroka so se umirili in niso več tako intenzivni, tj. ne brca tako močno, ampak včasih me, ko se premika (ali preteguje) kar zaboli, sploh ob straneh trebuha.

Najboljši trenutki tega tedna? Najbolj sem uživala, ko sva se z dragim odpravila na Kovačevo domačijo posnet nekaj fotografij za blog. Nastalo je prav veliko krasnih fotografij, ki jih bom z veseljem pogledala tudi čez nekaj let. 

Kaj je bilo najtežje? Ta teden se mi je skorajda ustavilo srce, ker je imel dragi nesrečo. Ko se je peljal iz službe, mu je srnjak priletel direkt v voznikova vrata. Avto je poškodovan, ampak na srečo je z dragim vse v redu. Sicer je doživel šok, ampak kar odleglo mi je, ko sem videla, da ni poškodovan.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.