Dnevnik nosečke Taye: 35. tedenObseg trebuha: 108,5 cm

Kako se počutiš? Počutim se koliko toliko dobro, ampak zelo utrujeno, tako da veliko počivam.

Simptomi: Začela me je mučiti zaprtost. Dva dni ne grem na WC in me zaradi tega potem začne boleti črevo. Ne pijem Donata, ker ne prenesem okusa in ga komaj spravim po grlu, rešujem pa težave na drugačen način (topla mineralna, kava, grozdje) in to pomaga, da grem potem po dveh dneh končno na WC. Otekajo mi tudi noge, vendar večinoma, ko gremo kam na praznovanje rojstnega dne in podobno, kjer večino časa presedim. Ta teden me je  dva dni mučila tudi zgaga, in to tako močno, da mi je šlo kar na bruhanje. Pomagala sem si tako, da sem pila mrzlo mleko, vendar sem prvi dan zaradi nje zelo malo spala, drugi dan pa je bilo vse skupaj že v omiljeni različici. 

Nosečniška hrepenenja? Nekih posebnih hrepenenj po hrani ni, ampak ker zadnje čase veliko hodimo na praznovanja rojstnih dni in proščenja, ki so več ali manj pikniki, sem postala obsedena s pomfrijem. Samo od tega bi še lahko živela.

Spanje: Spim bolj slabo, veliko se zbujam sredi noči, ne samo zaradi obiska WC-ja, ampak tudi vročine. 

Najboljši trenutki tega tedna? Ker seveda ne morem iz svoje kože in kljub temu da sem ogromno oblačil dobila, sem za svojega otročička tudi sama morala nakupiti nekaj stvari in ta teden je bil čas za pranje in likanje dojenčkovih oblačil. Nogavičke so tako mini in kjut, da se zraven kar topim.

Kaj je bilo najtežje? Ta teden je bila zame najtežja noč, ko me je začela mučila zgaga, saj je bilo tako hudo, da me je že bolelo grlo in me je sililo na bruhanje, potem sem se ponoči stokrat zbudila, ne da bi vedela, če bom morala iti na WC bruhat ali pa bom lahko nazaj zaspala. Ponoči sem šla nekajkrat spit mrzlo mleko, kar mi je pomagalo toliko, da sem lahko spet zaspala.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.