Na testu: Kozmetika Cien

Vse, ki prebirate moj blog že dlje časa, veste, da obožujem drogerijsko kozmetiko. Seveda pod drogerijsko štejem tudi kozmetiko raznih diskontov, kot sta Lidl in Hofer. Pred kratim je Lidl dobil novo kolekcijo kozmetike Cien in kot blogerka sem dobila priložnost, da preizkusim vse izdelke te linije, ki jo sestavljajo 4 tekoče podlage, 6 glosov za ustnice, 5 barvnih lakov in en 2v1 lak (podlak+nadlak). Priznam, da sem bila na začetku zelo skeptična do te kozmetike, sploh nisem pričakovala dobrih izdelkov, ampak mene so presenetili. Naj povem, da nisem testirala čisto vsega, kar sem dobila (po eni strani, le kaj bom z zelo temno podlago, če sem pa svetla), pač pa sem testirala najsvetlejšo podlago v odtenku 01 Shell, dva lipglossa Sweet Toffe in Rich Magenta in lak v odtenku Berry Passion.


Cien tekoča podlaga 01 Shell
Cienova tekoča podlaga (besedna zveza tekoči puder mi nikakor ne sede) vsebuje štiri odtenke (010 Shell, 020 Natural Beige, 030 Nutmeg in 040 Soft Caramel). Sama sem preizkusila najsvetlejši odtenek, ki je po mnenju soblogeric najmanj prekriven, saj naj bi bila prekrivnost pri temnejših odtenkih boljša. Podlaga je res lahko prekrivna, vendar preprosta za nanašanje in blendanje v kožo, nobenih težav pa nisem opazila niti pri slojenju. Kože ne zateguje, ampak daje prijeten občutek vlažilnosti. Njen finiš je "dewy", tj. sijoč. Na moji suhi koži podlaga prav lepo sede, saj ne izpostavlja nobenih suhih predelov. Kot sem že omenila, prekrivnost ni visoka, torej kakšnih mozoljev in ostalih večjih nepravilnosti ne bo prekrila, ampak mene to ne moti, ker sem itak oboževalec lahko do srednje prekrivnih podlag. Namreč, pomen podlage je, vsaj zame, v tem, da izenači ten, in ne v tem, da bi prekrila vsako nepravilnost - za to obstajajo korektorji (mogoče tudi zato nisem velik ljubitelj zelo prekrivnih podlag, ki na obrazu ustvarijo masko). Shell je dokaj svetla podlaga in bo ustrezala večini punc s svetlejšo kožo, čeprav tistim zelo zelo svetlim verjetno ne, seveda v primeru, da je to tip podlage, ki vam je všeč (če imate rade zelo prekrivne podlage, tale ne bo za vas). Je pa ena pomankljivost, ki bo zagotovo zmotila večino punc, in to je obstojnost. Tudi sfiksirana s pudrom v prahu/kamnu z moje kože izgine po nekje štirih do petih urah, tako da to zagotovo ni podlaga, ki bi jo nosila na dogodke, ki trajajo več ur. Bolj mi pride prav kot podlaga, ki jo uporabljam za ustvarjanje makeupa za blog. 30 ml stane 1,79 €. Finiš, občutek na koži, odtenek mi ustrezajo, obstojnost pa je žal velik minus.


Cien glos Sweet Toffee in Rich Magenta
Lipglosi so izdelki za ustnice, ki pri meni niso najbolj priljubljeni (pač, večna ljubiteljica šmink), ampak lastnosti dobrega glosa so zame vlažilnost in nelepljivost. Cien na trg prinaša 6 glosov: 10 Glitter Pink, 11 Frozen Ice, 12 Sugar Plum, 13 Rich Magenta, 14 Bold Bordeaux, 15 Sweet Toffee. Sama sem za testiranje izbrala dva odtenka, tj. Rich Magenta in Sweet Toffee, predvsem, ker sta oba brez bleščic. Prvi je nežen pink odtenek, medtem ko je drugi rjavkast nude odtenek. Oba sta za glos dokaj dobro pigmentirana, saj ustnice obarvata z lepo nežno barvo, jih navlažita, ne izsušita in nista lepljiva, ko stisnem ustnice skupaj. Z ustnic izgineta nekje v eni uri, če vmes ne jem ali pijem. Cena za 10 ml je 2,65 €.

Cien laki za nohte
Prihajamo do mojih najljubših izdelkov - lakov za nohte. Pet odtenkov, ki so trenutno na voljo, sicer ni nič posebnega, saj so že videni odtenki, me je pa formula izjemno presenetila, saj take pigmentacije nisem pričakovala. Laki so na voljo v odtenki 11 Frenchlook Rose, ki je tudi najmanj pigmentiran, 12 Berry Passion, 13 Metallic Rose, 14 Red Carpet in 15 Nude Brown. Laki so kremasti (moj najljubši finiš), prekrivni v dveh slojih, se lepo nanašajo in dokaj hitro posušijo (čeprav sama ne zdržim brez hitrosušečega nadlaka). Na nohtih sem testirala samo en odtenek, tj. Berry Passion, ki je zelo podoben Essieju Bahama Mama, mogoče malce svetlejši (tukaj pridete na račun tiste, ki se vam zdi 10 € preveč za en lak :P). Stestirala sem ga s Cienovim Base&Top Coatom in manikiro nedotaknjeno nosila dva dni, potem pa sem se je naveličala, kakor se zna meni hitro zgoditi.
Hkrati z barvnimi laki se je Cien odločil izdati podlak in nadlak v enem. Sicer mi tale lak kot podlak ni najbolj všeč, ker je pregost in se predolgo suši, medtem ko mi ravno zaradi formule kot nadlak ustreza, saj ne spacka manikire in ji da lep sijaj. Suši se dokaj hitro - hitreje kot navadni nadlaki, ampak spet ne tako hitro kot hitrosušeči nadlaki.
Laki in podlak/nadlak vsebujejo 11 ml, stanejo pa 1,49 €.NAGRADNA IGRA
Za konec te objave sem se odločila, da nekaj izdelkov tudi podarim. Če bi jih rada preizkusila, v komentar zapiši, zakaj te mikajo, pusti svoj mejl in mogoče se sreča nasmehne prav tebi. Časa imaš do 13. junija. 


Si že preizkusila Cien kozmetiko? Kako se ti zdi - te je navdušila ali sodiš med tiste, ki jim ne odgovarja? Če ti je bila objava všeč, si vabljena, da jo deliš. Hvala za pozornost!
*PR izdelki