Instamagnetki oz. kako na zanimiv način popestriti steno v sobi

Odkar sem zanosila, iščem zanimive načine, kako spomine ohraniti tudi v fizični obliki. Saj vem, da je danes že vse digitalizirano, ampak vedno mi je lepo videti fotografijo, ki ti veliko pomeni, na polici v spalnici ali pa obešeno kje na steni. Že razmišljam, da bom dala kar nekaj fotografij otroka in naju z dragim razviti po porodu in jih obesila na steno, saj bodo dale poseben pomen naši sobici.
Pred časom sem dobila ponudbo, če bi pisala o Instagram magnetkih oz. fotoblogih. Prva misel je bila, kaj je že spet to za eno ponudbo in kaj ima to veze z mojim lepotnim blogom. Ko sem že hotela zavrniti sodelovanje, pa mi je šinilo v glavo, da bi znali ti fotoblogi prav lepo popestriti najino novo spalnico. Seveda je vmes minilo nekaj časa, dobila sem nove ideje in na koncu naročila 9 magnetkov, ki sedaj krasijo steno nad mojo novo makeup omarico v predsobi. ;)


Kdo?
Magnetke sem naročila na spletni strani www.9pix.eu, ki je slovenska spletna stran oz. so jo ustvarili Slovenci, je pa v angleščini, ker pošiljajo izdelke povsod po Evropi.

Kaj?
Spletna stran ponuja magnetke in fotobloke, ki jih ustvarijo iz fotografij, ki jih naložiš iz Instagrama ali pa iz računalnika. Vsi izdelki so kvadratne oblike, tako da če vaša fotografija ni, jo obrežejo. Magnetki so dimenzije 5 cm x 5 cm, medtem ko so fotoblogki dimenzije 9,5 cm x 9,5 cm in debeline 1,2 cm.

Kako?
Izvedba naročila je zelo preprosta. Na prvi strani izbereš, če želiš naročiti magnetke ali fotobloke in če želiš fotke izbrati med tistimi iz Instagrama ali jih naložiti iz mape na računalniku. Pri magnetih nato še izbereš, če želiš imeti okrogle ali kvadratne kote in mat ali sijoč finiš, pri fotoblokih pa, če želiš sijoč ali mat finiš. Nato naložiš fotke (ali jih izbereš iz Instagrama - v tem primeru se moraš povezati s svojim Instagram računom)  in vpišeš elektronski naslov ter oddaš naročilo. Kar pri naročilu pogrešam, je prostor za vpis naslova, kamor želiš prejeti naročene izdelke. Sicer pustiš elektronski naslov in te verjetno prosijo za naslov pozneje preko sporočila (vsaj tako je bilo pri meni), vendar menim, da bi bilo naročilo hitrejše in preprostejše, če bi že takoj vpisal vse potrebne podatke. 

Koliko?
Cena za 9 magnetkov je 13,99 €, cena za 9 fotoblokov pa je 25,99 €. Poštnina je zastonj

Do 15. julija vas čaka 10 % popust, če boste uporabile kodo ta10na.


Na začetku sem razmišljala, da bi izbrala 9 fotk, povezanih z mojim blogom, ampak po pravici povedano se mi ni zdelo smiselno, da bom steno okrasila s samo temi fotkami, ko pa imam kar precej drugih zanimivih. Tako da sem se na koncu odločila za eno mešanico - izbrala sem 3 fotke, povezane z mojo nosečnostjo, 3 fotke naju z dragim, eno fotko našega predragega carteka Risa in dve fotki sta ostali za dva moja makeupa, ki sta mi najbolj pri srcu od vseh, ki sem jih ustvarila do sedaj. 


Čeprav se tile magnetki lahko pripnejo na hladilnik, pa to ni nujno. V Tediju sem našla magnetne table za 2 € in kupila dve. Sicer bi bilo idealno, če bi imela 10 magnetkov, da bi jih na vsako prišlo 5, tako pa sem jih dala na eno tablo 5, na drugo pa 4. Da pa tabli ne bi bili tako pusti, sem ju popestrila z metuljčki, za katere sem tutorial našla na Youtubu (link). V živo mi vse skupaj deluje še lepše in komaj čakam, da se narodi naš sonček, da steno v spalnici (tale predalnik za makeup je v sobi poleg najine spalnice) okrasim z njegovimi magnetki, fotobloki ali fotkami. :)


Kakšna se vam zdi ta ideja z magnetki/fotobloki? Hvala za pozornost!
*PR izdelki

9 komentarjev

 1. Jooj, kako super ideja! Tudi jaz sem že od nekdaj s fotoapratom zabeležila vse spomine in jih trenutno hranim na cdjih (fotografij imam res ogromno). Sedaj imam par slik v okvirjih ali kje na polički, takoj, ko bom na svojem pa bodo defintivno krasile tudi stene. xx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A ne, da so super. Jaz imam ogromno vsega na disku, mi je pa ta ideja super, ker gre za manjše magnetke in ker niso klasične fotke, torej zavzamejo manj prostora. ;)

   Izbriši
 2. Super ideja in je kar popularno pri tujih vlogerjih, se mi zdi da super popestri sobico ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A veš, da pa jaz pred to ponudbo še nisem slišala za te magnetke? Mi je pa res super ideja. ;)

   Izbriši
 3. O VAU super ideja, jaz imam ful rada take stvari, imava z fantom ful tkaih lepihokvirjem z našimi slikicami in vedno kj novega si namislim:).In imam magnetno tablo, kjer bi tole bilo ful dobro. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Če imaš kake super ideje za okraševanje s fotkami, se priporočam za kako objavo. :)

   Izbriši
 4. O super.. nisem vedela, da si lahko te zadeve pri nas tud naročiš :) Jaz bom zdaj tudi malo razvrščala slike, tak da super, da si napisala to objavo :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, sedaj so na voljo tudi pri nas, kar je super, ker res hitro pridejo. :)

   Izbriši
 5. Priznam, da sem ena verjetno precej redkih, ki ji je pogosto bizarno, da imaš povsod (odzadja komp, mobi, itd) plus po celem stanovanju slike svojih otrok, partnerja itd., ampak tole je pa kar lušno. tudi super za kako darilo, da ob kaki priložnosti zraven kot spomin na tisti dogodek daš še to... všeč!

  OdgovoriIzbriši