Dnevnik nosečke Taye: 22. tedenObseg trebuha: 102,5 cm

Kako se počutiš? Počutje je dobro, hvala bogu me glava že nekaj časa ni bolela, verjetno pomaga tudi pitje večje količine vode in mineralne vode (ki mi jo je priporočil ginekolog zaradi mineralov, ki jih vsebuje).

Simptomi: Ta teden so se pojavile težave z zaprtjem, kljub temu da jih do sedaj nisem imela. Najprej sem mislila, da je težava v čokoladi, ampak do sedaj je imela čokolada name vedno kontra učinek, tako da je mogoče problem v tabletah, ki mi jih je predpisal ginekolog. Namreč, primanjkuje mi železa in ga moram jemati v obliki tablet. Najhuje pri tem je seveda to, da imam grozen občutek napihnjenosti in da čutim bolečine v spodnjem predelu trebuha.

Nosečniška hrepenenja? Prav presenečena sem nad sabo, da nimam nobenih posebnih hrepenenj  po hrani (razen po čokoladi, seveda). Če se mi je na začetku nosečnosti luštala še kaka junk hrana, kot je pica, hamburger itd., mi že nekaj tednov ni za to. Sicer se skušam čim bolj raznoliko prehranjevati, ampak včasih se mi zdi, da bi lahko živela zgolj od sadja.

Spanje: Na tem področju ni nič drugače kot prejšnji teden. S to razliko, da sem sedaj ponoči začela hoditi še na WC, s čimer prej nisem imela težav, zjutraj pa se zaradi tega zbujam kot en zombi. Komaj se spravim iz postelje.

Najboljši trenutki tega tedna? Končno sem začela čutiti gibe svojega otroka vsak dan, in to včasih dokaj močne. Sicer so še večinoma nežni in jih drugi ne čutijo, čeprav me cela družina boža po trebuhu, ker bi radi čutili brce, ampak zaenkrat so to še najini trenutki. Imam občutek, da nosim zelo živahnega otročička, saj gibe čutim ob vseh možnih urah, včasih tudi sredi noči.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.