Dnevnik nosečke Taye: 17. tedenTeža: 82 kg

Obseg trebuha: 98,5 cm

Kako se počutiš? Ta teden je bil kar naporen. Začelo se je z bruhanjem na dan pregleda pri ginekologu. Nimam pojma, če je bila kriva napetost ali kaj drugega, ampak med ščetkanjem zob se mi je tako začelo spakovati, da sem na koncu bruhala. Na srečo se potem tega dne nisem več slabo počutila. Se je pa slabo počutje nadaljevalo v naslednjih dneh, saj sem imela ves vikend (razen nedelje) in potem še na začetku tedna v ponedeljek in torek glavobol, ki mi je pobral toliko energije, da sem lahko zgolj počivala.

Simptomi: Če sem prej mislila, da pogosto uriniram, do tega tedna nisem imela pojma, kaj to pomeni. Vsakih 15 minut bi lahko sedla na straniščno školjko. Opazila sem tudi pogostejše zbadanje v trebuhu, ob pogostejšem sklanjanju pa so bile prisotne bolečine v križu. 

Nosečniška hrepenenja? Ta teden pravzaprav nisem imela nobenih posebnih hrepenenj po hrani. Opazila sem, da sem postala malce bolj lačna, kot sem bila prve štiri mesece in so se moji obroki povečali, zato sem se odločila vključiti v prehrano še več zelenjave (sadja že sedaj pojem ogromno), predvsem, ker sem v prvih treh mesecih dobila odpor do zelenjave, predvsem solate.

Spanje: S spanjem nimam nobenih težav, še vedno spim kot dojenček, moj najljubši položaj pa je seveda še vedno na trebuhu. 

Najboljši trenutki tega tedna? Preživljanje časa z mojo in fantovo družino in pogovarjanje o otroku. Čeprav grem domačim in fantu verjetno že pošteno na živce, se ves moj svet vrti okrog otročička, ki raste v meni in če bi lahko, bi 24 ur na dan govorila o njem. 

Kaj je bilo najtežje? Najtežje je to, da mi glavobol pobere vso energijo in se mi podrejo vsi načrti za blog in ustvarjanje, da ne govorim o vsem preostalem delu, ki bi ga lahko opravila doma. 

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Pregled pri ginekologu, ki je potrdil, da je z mojim otročičkom vse v redu.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.