Alpstories - nova znamka naravne kozmetike v Sloveniji

Alpstories je dokaj nova znamka naravne kozmetike na slovenskem tržišču, ampak do sedaj vas je zagotovo večina, če ne že vse, slišala za to znamko. Pri Alpstories ponujajo izdelke za nego obraza, las in telesa, ki so ustvarjeni brez parabenov, sintetičnih dišav, mineralnih olj in silikonov. Svojih izdelkov ne testirajo na živalih, primerni pa so tudi za vegane. Ena njihovih najzanimivejših značilnosti pa je verjetno ponudba »kreiraj svoj izdelek«, kjer si lahko vsaka stranka ustvari izdelek po svoji izbiri in prilagojenega svoji koži. Sliši se več kot odlično, kajne? Pred časom smo slovenske blogerke dobile možnost testiranja AlpStories izdelkov in ker vedno z veseljem testiram nove, še posebej domače znamke, te ponudbe nisem mogla zavrniti. Dobile smo možnost izbrati dva izdelka in sama sem se odločila za dva za nego obraza. Ker so v zadnjem času med blogerkami zelo popularne rožne vodice, sem seveda eno morala preizkusiti in Alpstories vrtnična vodica se mi je zdela kot idealna za testiranje. Kot drug izdelek pa sem si izbrala kremo za obraz s hialuronsko kislino, ker me je Sorayin serum s to kislino navdušil in sem upala, da se bo krema odlično obnesla. Kot darilo smo zraven dobile še šampon z aloe vero. Ker sem želela preizkusiti tudi sistem izdelovanja svoje kozmetike, sem sama ustvarila in naročila še dva izdelka – gel za tuširanje in mleko za telo. Danes vam vseh 5 izdelkov predstavljam na blogu.


Organska cvetna vodica damaščanske vrtnice
Pred kratkim sem na spletni strani znamke Alpstories opazila, da so cvetnim vodicam spremenili embalažo, čemur dajem velik plus. Čeprav mi je staro modro plastično pakiranje dokaj pri srcu, pa mi razpršilec ni najljubši, saj preveč koncentrira izdelek na enem mestu. Damaščanska vrtnica je sestavina, ki blaži ponavljajoča se draženja kože, izenačuje osnovni pH kože, nudi hidratacijo in revitalizacijo ter deluje regenerativno, kar se odraža v povrnjenem mladostnem sijaju kože. Sicer so cvetne vodice vsestranski izdelki (kar si lahko preberete pri Larisi), sama pa sem jo vzela, da bi jo uporabljala namesto Afroditinega tonika kot dodaten vir hidratacije. Vodico sem vključila tako v jutranjo kot večerno nego kože, občasno pa sem jo uporabljala tudi čez dan za osvežitev. Moram priznati, da mi je bila za namen osvežitve še najboljša, saj pri jutranji ali večerni negi  nisem opazila, da bi mi vodica ponujala dodatno hidratacijo, pa tudi na daljši rok nisem opazila nobenih sprememb na koži. Pri negi sem vodico pošpricala na vato, s katero sem potem izdelek nanesla na obraz, čez dan pa sem jo preprosto pošpricala po obrazu. Kar mi je pri tem izdelku še najbolj moteče in bi me verjetno odvrnilo od nakupa, tudi če bi me vodica navdušila, pa je vonj. Sicer imam rada cvetlične vonje, dokler so dokaj blagi, tu pa mi je vonj žal premočan. Izdelek vsebuje 200 ml in stane 10,20 €. Cena nikakor ni pretirana, sploh če jo primerjamo s ceno vodic drugih znamk, žal pa je meni tale vodica dobra le za občasno osvežitev, kar pa zame ni zadosten razlog za ponoven nakup.

Krema s hialuronsko kislino
Ker mi je Sorayin serum s hialuronsko kislino zelo odgovarjal, saj mi je pozimi pomagal rešiti težave z zelo suho kožo, sem se na podlagi tega odločila za testiranje Alpstories kreme za obraz s hialuronsko kislino. Hialuronska kislina je sestavina, ki nudi vlago koži in spodbuja nastanek novih celic. Krema vsebuje tudi mandljevo in karitejevo maslo, ki nahranita in ščitita zgornje plasti kože pred izsušitvijo. Pakiranje kreme je steklena steklenica s pumpico in plastičnim pokrovom, ki pa ni najbolj posrečen, saj se mi je zlomil že po nekaj dneh. Pumpica drugače omogoča lahko doziranje izdelka, sama pa porabim nekje okrog tri pritiske za celoten obraz. Krema je bela, njena tekstura pa dokaj gosta. Na začetku potrebujem malce več časa, da jo razmažem in vmasiram v kožo, potem pa se hitro vpije in na koži pusti mat efekt. Krema je precej lahka in kot taka mi odgovarja za vroče, poletne dni, ko moja koža potrebuje nekaj hidratacije, vendar ji preveč hranilne in težke kreme ne odgovarjajo. Kožo naredi mehko in prijetno na otip, njen vonj pa je zelo nežen in nemoteč. Kremo sem testirala tudi kot podlago za makeup in moram reči, da se je odlično obnesla, saj sem podlago z lahkoto nanašala čez njo, brez da bi se svaljkala. Žal pa mi krema ne odgovarja v hladnejših dneh. Sicer nimam zelo suhe kože, ampak moram reči, da moja koža takoj prepozna hladnejše dni in zahteva več vlage. Takrat mi je bila ta krema premalo vlažilna, kar sem opazila po tem, da mi je kljub dodatni uporabi seruma in tonika nekaj časa po nanosu začelo zategovati kožo – ne zaradi kreme same, pač pa zato, ker moja koža ni dobila dovolj vlage. Predpostavljam, da mi pozimi ta krema ne bo odgovarjala in bom potrebovala nekaj bolj hranilnega. Ta krema bi verjetno odgovarjala dekletom z normalno kožo, ki ni nagnjena k suhosti kot moja, in mešano kožo, mogoče celo mastno, nikakor pa ne dekletom s suho kožo. Pakiranje vsebuje 50 ml, cena pa je 39,10 €. Zame osebno tako visoka cena ni upravičena, saj bi morala za to odlično delovati tudi v hladnejših dneh.

Šampon z aloe vero
Kot presenečenje v paketu smo blogerke dobile šampon z aloe vero. Moja pričakovanja so bila zelo nizka, na koncu pa se je izkazalo, da je šampon moj najljubši izdelek. Gre za šampon, ki je primeren za vsakodnevno uporabo, saj lase očisti in jih neguje. Ne vsebuje parabenov, silikonov, alkohola, SLF in SLES, ftalatov in mineralnih olj. Pakiranje je plastično s pokrovom, ki se odvija, vendar pa plastika steklenice ni pretrda in pri doziranju nisem imela težav. Šampon se je lepo penil, čeprav ne tako zelo kot ne-naravni šamponi, in je prekrasno očistil moje lase, brez da bi jih pretirano izsušil. Sicer šamponov nikoli ne uporabljam samostojno, ampak vedno uporabim tudi balzam in olje na konicah, vendar moji lasje po pranju s tem šamponom nikoli niso bili slamnati. Tudi vonj je prijeten, ne premočan vonj po aloe veri. Šampon vsebuje 250 ml in stane 12,80 €. Res gre za odličen izdelek in mislim, da bodo uporabnice naravne kozmetike navdušene nad njim.

Gel za tuširanje
Ne morem vam povedati, kako zelo sem ponosna na tale izdelek. Ko ustvarjaš, dejansko nimaš pojma, kaj boš ustvaril, ker med procesom ne moreš vohati in spreminjati izdelka, lahko le zmešaš sestavine skupaj v spletni trgovini in potem počakaš, da izdelek pride do tebe. In ko pride do tebe tako izjemno dišeč izdelek, kot je tale gel za tuširanje, si izjemno navdušen. Sicer sem bila ob nakupu malce razočarana, saj sem hotela imeti na embalaži zapisano ime svojega bloga, vendar mi očitno sistem ni shranil vseh ureditev. Sama sem izdelke naročala dokaj hitro po odprtju spletne trgovine, nekaj dni po tem, ko sem dobila izdelke v testiranje, in očitno so imeli še nekaj tehničnih težav, saj mi sistem ni hotel prijeti niti kode za darilo, ki sem jo dobila ob sodelovanju v nagradni igri. Sicer sem pisala gospe Nini in ji povedala za svoje težave, vendar je pri njih vse normalno delovalo. Saj mi niti ni toliko žal za tole darilo, vendar sem hotela z njim organizirati nagradno igro in razveseliti eno od svojih bralk.
Gel za tuširanje je prišel v plastični beli embalaži s pokrovom, ki se odpira na klik (nimam pojma, kako se imenuje ta sistem), je preprosta za uporab in doziranje z njim ni težavno. Papir, iz katerega je ovitek, je debel in deluje zelo kvalitetno. Sam gel za tuširanje je zelo tekoč, vendar se lepo peni in dobro očisti kožo. Kar pa me je pri tem gelu najbolj navdušilo in na kar sem najbolj ponosna, je vonj, ki je božanski. Sicer sem izbrala sivko in vanilijo, poleg vitamina E in aloe vere, vendar pa je vonj mešanica citrusov in vanilije in zato ga obožujem. Zelo me spominja na kremo za roke znamke Greenland z vonjem limete in vanilije. Precej nenavadna kombinacija (morda, kakor za koga), ampak meni je izjemno všeč. Gel sicer ni hranilen, vendar tudi ne izsušuje kože. Pakiranje vsebuje 250 ml izdelka in stane 10,76 €. Sicer cena za gel za tuširanje ni najnižja, vendar pa jo sam izdelek odtehta in se bo verjetno spet znašel v moji košarici.

Mleko za telo
Če sem z gelom zadela v polno, nimam pojma, kaj sem počela tule, saj mleko sploh nima nobenega vonja. Sicer bi moralo dišati po grenivki, ampak očitno sem je dodala premalo. Sama tekstura izdelka je zelo lahka, lepo se razmaže po koži in jo naredi mehko in navlaženo. Kar mi je malce moteče, je pakiranje, saj ima mini verzija pakiranja s pokrovom na navoj tršo plastiko, zaradi česar se izdelek težje iztisne iz pakiranja. Cena za 30 ml je 5,10 €. Skoraj bi pozabila povedati, da je cena izdelkov, ki jih sam kreiraš, precej odvisna od tega, kakšne in koliko sestavin dodajaš.


Kljub temu da me nekateri izdelki niso navdušili, menim, da je pred Alpstories svetla prihodnost, saj gre za kvalitetno znamko naravne kozmetike z odličnimi sestavinami, kakor pravijo soblogerke, ki se bolje spoznajo na te zadeve. Zelo velik plus znamke je zagotovo mešanje lastnih izdelkov, ki bo zagotovo navdušilo vsako ljubiteljico kozmetike. Na mojem seznamu izdelkov, ki jih moram preizkusiti, pa so njihova olja, ki so zelo pohvaljena. Alpstories lahko dobite na spletni strani www.alpstories.si in v izbranih trgovinah.

Ste že preizkusile izdelke znamke Alpstories? Kaj mi priporočate? Hvala za pozornost!
*PR izdelki

Who Makes it Better? Essence vs. Catrice Liquid Lipstick Edition

If there's a new trend in the beauty market, you can be sure that Essence and Catrice will join it and create a collection of products that will be accessible to most of the people at most affordable prices. One of those trends is liquid lipsticks. I don’t remember exactly when those became so popular, but I bought my first one at the beginning of this year, and it was Deborah Milano Red Laque product. The most popular in Slovenia were L’Oreal L’Extraordinaire liquid lipsticks, but I decided to skip those because they weren’t so cheap and I wear matte products more often than glossy ones. The trend continued Bourjois with the release of La Laque collection, which also isn’t the cheapest collection. And then Catrice and Essence released products that anyone can afford, and are perfect for people on a budget. I had to test liquid lipsticks from both brands, of course, and since they are quite different I decided to review them together.

Before I start with the review I want to talk about the definition of liquid lipstick. Liquid lipstick is a hybrid between a lipstick and a lipgloss. It’s glossier than regular lipstick, while on the other hand gives more colour to the lips than gloss and it also lasts longer. Usually it’s applied with applicator, fingers or from a squeeze tube. This is the definition I found here. But for most of the people these are just better pigmented lipglosses. 

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick
03 Meet You at the Bar-bie and 050 What-A-Melon


In the stores these are sold under a wrong name. These definitely shouldn’t be called lipsticks, but just simply lipglosses. By the definition written on Catrice page these should be hybrids, which unite a pure colour of a lipstick with the maximum shine of a gloss, but unfortunately I can’t say that the first characteristic is significant for Catrice products.

They released 12 quite regular shades in this collection – nudes, reds, pinks. The packaging is simple, a plastic square tube with a black lid and transparent lower part that has the name of the brand on. These have a doe foot application that actually seems a bit clumsy to me. Because the spongy part is very flexible and it moves every time I touch my lips I always have a feeling that it’ll fall off.
The formula of these glosses is sheer, but again for a lipgloss these are good pigmented. They feel very light and hydrating on the lips. As is usual for Catrice these have nice sweet vanilla scent, which isn’t too strong, and their formula is not sticky. They glide nicely on lips, but the duration time is not the best. The glossiness disappears in less than an hour and soon after the rest of the product. What-A-Melon actually lasts a bit longer on my lips than Meet You at the Bar-bie.  

What-A-Melon is a bright pinkish red shade, but it looks a bit darker when it’s applied on my lips, because my natural colour is seen through, except if I apply two coats of it. Meet You at the Bar-bie is a pinkish nude shade that’s a bit sheerer than What-A-Melon and it gives s subtle colour to my lips. I think this shade will love people who don’t like bright colours on lips and want to give them only a hint of colour. Since it’s a nude shade it fades away even faster, but I like to use it on a daily basis, when I don’t wear makeup, because it’s not too noticeable.

I’m a bit disappointed with these products, because I expected ... more. I really hoped that these would be more similar to Bourjois La Laque products and less to regular glosses. I won’t say that they are bad products, because they aren’t. If you’re a fan of lipglosses you’re probably going to love them. I like to use Meet You at the Bar-bie when I don’t wear makeup, because it gives my lips subtle colour and moisturizing, but I probably wouldn’t repurchase these. Shine Appeal Fluid Lipsticks contain 5 ml and they costs 4,29 €. They are available at Müller, DM, drugstore Tuš, Beauty World, Click2chic. 

Essence Liquid Lipstick
030 Almost Real and 040 Show Off!


While Cosnova had no clue what it was doing when it produced liquid lipstick for Catrice (if we consider the description and compare it to actual product), they made a re-examination by Essence and create something that looks closer to liquid lipstick. Of course there’s a lack of longevity, because both shades fade away quite fast, but other qualities are quite close to liquid lipsticks – a great shine, nice pigmentation, packaging with applicator. The definition of Essence liquid lipsticks is practically the same as of Catrice ones – a hybrid with a colour payoff of a lipstick and glossiness of a lipgloss.

Essence released 6 shades in this collection, and because I wasn’t really impressed with Catrice fluid “lipsticks” I took only two shades: 03 Almost Real and 04 Show Off! Now I really regret that I didn’t take all of them, because I really like these two. The packaging is a plastic square tube with the lid in the colour of particular shade. It’s smaller than Catrice packaging and it looks less fancy, but I like it better. Essence glosses also have a doe foot application, which is a bit bigger than Catrice one and I also like it better, because it’s not so clumsy.

The formula of Essence glosses is very creamy and the colour payoff is amazing, because these cover up my lips with first coat already. With second coats these cover them completely, without my natural lip colour being seen through, and they do look like a very glossy lipstick on my lips. They apply easily and feel moisturizing, while their formula is non-sticky and it smells amazing. Their longevity is also not very amazing, because even the red shade Show Off! - bright shades usually last longer than nude shades –, fades away in two hours. But the surprising thing I noticed by this shade is that when it fades away it leaves an even, very light pink stain on the lips. When I eat, the glossiness and most of the colour fade away, but this light stain stays anyway. I didn’t notice that Almost Real would stain my lips; when this shade fades away it fades completely.

Show Off! is a bright red shade, while Almost Real is a nude brown shade. I like both shades a lot, and I’m a girl who adores matte lip products. I think that girls that adore lipglosses are going to love Essence collection because of their amazing colour payoff. These contain 4 ml and cost 2,79 €. They are available at Müller, DM, drugstore Tuš, Beauty World, Click2chic.  


I compared Essence Show Off to Catrice What-A-Melon side by side on lips to show you the pigmentation of each. I think it’s quite noticeable that Catrice glosses are sheerer. 


I also had to compare red Essence gloss to Bourjois La Lacque shades. Although Bourjois have a bit better colour payoff and are much more hydrating, I think Essence glosses are quite an amazing variation for Bourjois glosses, especially for few times lower price. 


So, here’s a summary of my review and a conclusion:
  • Catrice released 12 shades in the collection, while Essence released 6 shades.
  • Both brands have plastic square packaging. Catrice packaging looks fancier with black lid and transparent lower part, but I prefer Essence one because it’s completely in the colour of particular shade. Also, Essence products have sturdier applicator.
  • Essence glosses have creamier and better pigmented formula.
  • Catrice glosses are glossier, but that's understandable, since these are ordinary glosses.
  • Both feel moisturizing on lips, smell sweet and are easy to apply.
  • None of these glosses is very long lasting, but Essence glosses last about an hour longer than Catrice ones. Also, a shade Show Off! leaves a gentle stain on my lips.
  • Catrice glosses contain 5 ml (4,29 €), while Essence glosses contain 4 ml (2,79 €).
  • You can get both brands at Müller, DM, drugstore Tuš, Beauty World and Click2Chic.
  • I personally prefer Essence collection and I’m considering purchasing other four shades, although I’m still not completely sure, because I still prefer wearing matte lips products. On the other hand Catrice glosses were disappointment for me, because I expected they won’t be so sheer, but I think that people who are fan of glosses or those who like to wear subtle colours on lips will love them.
Have you tried any of these new Essence and Catrice so called liquid lipsticks yet? Which ones do you prefer? Thank you for reading!

FOTD: Melting Ice Cream Makeup Look

I didn't manage to finish my review of Essence and Catrice liquid lipsticks, which will I try to finish tomorrow, so I decided to post a makeup look instead. In Slovenia the heat wave stroke again and that reminded me  that I haven't posted my ice cream inspired makeup look. I was doing it for Tara's (The Beauty of Nail Polish) competition two months ago. It's pink, it's crazy, and ... pink. I felt soo strange with so much pink on my face. I think the look succeeded me quite well, the melting ice cream on my eyes looks quite nice, but I'm the most proud on lips. This is the first time that I also did creative design on lips. I think this can be quite unique, while also crazy makeup idea for Halloween or Mardi Gras. All you need is a cornet hat on your head and your mask is done. :D

This is the only crazy and fun photo I have of this look. On others I look so serious.

Products I used:
*Face
- Vichy Teint Ideal foundation 15
- Bourjois Silk Edition Porcelain powder
- MeMeMe Flawless Concealer
- Sleek Face Form Kit (bronzer)
- Essence Look on the Bright Side

*Eyes
- NYX Milk pencil
- Beauty UK Day&Night palette
- Sleek Curacao palette
- Catrice Absolute Matt palete
- Oriflame Eyes Wide Open mascara

*Lips
- NYX Milk
- Look By Bipa Bonbon lipliner
- Isadora Tropical Pink lipgloss


 What do you think about this crazy pink look? Thank you for reading!

BTW, I added a new page on my blog, where you can find a list of all Slovenian Beauty Bloggers (click). If I forgot to add any, let me know.

FOTD: Pop of Colour

Če že dlje časa spremljate moj blog, potem veste, da obožujem barve. Barve so zame vir kreativnosti in inspiracije. Ker velikokrat dobivam komentarje, kako dekleta mislijo, da jim barve ne pristajajo ali jih ne upajo nositi ali pa kaj podobnega, sem danes za vas pripravila dva primera, kako »vsakdanji« videz popestriti z nekaj barve. Oba videza sta »jaz«, se pravi, nekaj, kar bi jaz nosila za vsak dan, so pa možne še razne druge kombinacije ali variante, tako kot vedno pri vsakem makeup videzu. 


Prvi videz – naj zasije notranji kotiček očesa
Prvi videz je zadimljen makeup z dodatkom barve v notranjem kotičku. Sicer bi sama tak videz nosila tudi kot dnevni, zelo primeren pa je tudi za večernega. Najprej sem mislila, da bi preskočila eyeliner, vendar pa je zame črna črta na zgornji veki obvezen dodatek. Makeup sem kombinirala z rdečilom koralne barve in roza šminko. Če vam barvite šminke ne odgovarjajo ali pa želite poudariti oči, uporabite nude šminko ali glos.  


Tutorial:
Prvi korak: Vedno obvezno pred nanosom senčil uporabite bazo za senčila, ki bo podaljšala obstojnost nanesenih senčil in povečala intenzivnost. Sama sem tokrat uporabila korektor, ki sem ga fiksirala s pudrom v kamnu in ta kombinacija se je za moje normalne veke izkazala kot odlična, saj mi senčila niso zašla v gubo ves dan. V gubo sem nato s čopičem za blendanje nežno nanesla svetlo rjav odtenek, ki mi je služil kot prehodna barva.
Drugi korak: Čez celotno veko sem nanesla temno rjav odtenek.
Tretji korak: V gubo sem s kompaktnejšim čopičem nanesla temno sivo senčilo, ki sem ga zblendala z mehkejšim čopičem. 
Četrti korak: Temno sivo senčilo sem nato »omehčala« s svetlim »taupe« senčilom. Predel pod obrvjo sem osvetlila z belim senčilom.
Peti korak: Za spodnjo veko sem uporabila kombinacijo temno rjavega in temno sivega senčila iz palete.
Šesti korak: V notranji kotiček očesa sem nanesla turkizno kremasto senčilo, s katerim sem popestrila celoten videz.
Sedmi korak: Na koncu sem nanesla še črtalo in maskaro ter z njima zaključila tale očesni videz.  


 Drugi videz – popestri videz z barvo na spodnji veki
Drugi videz je vsakdanji, naraven makeup, popestren z dodatkom barvnega senčila pod spodnjo veko. Sicer sem naredila malce bolj kreativno verzijo s podaljšano črto ob eyelinerju, vendar je lahko barvna črta ob spodnji veki vedno krajša in tudi tanjša. Če ste bolj drzne, lahko pri obeh videzih uporabite živo, neonsko barvo, če pa niste, pa nežno in manj opazno senčilo. Tudi tale videz se lahko kombinira z nude šminko ali glosom, vendar pa sama zelo rada poudarim tudi ustnice. 


Tutorial:
Prvi korak: Podobno kot pri prvem videzu sem tudi tokrat kot bazo uporabila korektor, ki sem ga fiksirala s pudrom v kamnu in tudi tule mi je svetlo rjavo senčilo služilo kot prehodna barva. Sem pa pred nanosom senčila zalepila lepilni trak od zunanjega kotička očesa do obrvi, s katerim sem dosegla ostrejšo linijo ob nanosu senčil.
Drugi korak: Nato sem čez celotno veko nanesla senčilo v odtenku šampanjca.
Tretji korak: Zunanji »V« predel sem poudarila s temnejšim rjavim senčilom. Nato sem odstranila lepilni trak.
Četrti korak: Na spodnjo veko sem nanesla turkizno kremasto senčilo, ki sem ga podaljšala vzporedno z linijo, ki jo je ustvaril lepilni trak, vendar tako, da je bilo med senčili na zgornji in spodnji veki še kanček prostora.
Peti korak: Na področje pod obrvjo, v notranji kotiček očesa in v prostor med rjavim ter turkiznim senčilom sem nanesla belo senčilo.
Šesti korak: Za nanos črtala mi je služila črta, ki sem jo prej dosegla z lepilnim trakom, sem pa tokrat naredila debelejšo črto, ki je meni osebno ljubša.
Sedmi korak: Za konec sem z uvihalcem privihala trepalnice in nanesla maskaro.


Oba videza sem naredila z istimi izdelki znamke Oriflame. Trudila sem se, da sta čim preprostejša za poustvariti, vendar kljub vsemu izgledata zanimivo. Sprva sem dejansko načrtovala zgolj en tutorial, vendar sem tik red ustvarjanjem dobila idejo še o drugem in razmišljala, zakaj pa ne bi pokazala dve varianti makeupa z istimi izdelki?

Podlaga, ki sem jo uporabila, je The One Illuskin Foundation v odtenku Porcelain, ki je rahlo do srednje prekriven in vsebuje SPF 20. Kot tak je odličen za poletne dni, vendar pa mi je trenutno malce presvetel, tako da bo odtenek zame bolj primeren pozimi. Področje pod očmi sem osvetlila z The One Illuskin korektorjem Fair Light, ki je malce bolj tekoč, kot sem navajena, vendar srednje prekriven in ne izsušuje področja pod očmi. Oba izdelka sem fiksirala z The One Illuskin pudrom v prahu v odtenku Light, ki lepo matira, vendar je bil prvi vtis bolj tako-tako, saj se mi zdi, da na nekaterih predelih mojega obraza daje »cakey« videz (priznam, da ne poznam slovenskega izraza za to). Lica sem poudarila z The One Illuskin rdečilom Luminous Peach, ki je zelo lepo pigmentirano in daje lep sijaj.

Za oči sem izbrala paleto Very Me Light Smokey, ki vsebuje 8 senčil, ki jih lahko uporabimo za naravnejši dnevni ali pa zadimljen večerni videz, vendar se mi zdi primernejša za začetnike ali nevešče ličenja, zame osebno pa so senčila premalo intenzivna. Turkizno kremno senčilo je Turquoise iz The One Liquid Metal kolekcije, nad katerim sem navdušena, saj ima odlično mazljivo kremno formulo, je zelo dobro pigmentirano in ko ga enkrat naneseno na veke, se ne premakne, dokler ga ne odstranimo. Zagotovo moj najljubši Oriflame izdelek pa je črtalo za oči The One Stylo v odtenku Black, ki je odlično pigmentirano in omogoča zelo preprost nanos. Maskara, ki sem jo uporabila, je The One Eyes Wide Open – ocenila sem jo tukaj.

Oba očesna videza sem kombinirala z roza mat šminko Vivid Pink iz The One Colour Unlimited Matte kolekcije. Šminka je srednje pigmentirana, vendar se da lepo nadgraditi, pred uporabo pa je nujna uporaba pilinga, saj poudari suhe predele (ali pa so samo moje ustnice trenutno v bolj slabem stanju).

Zaenkrat to so bolj prvi vtisi o izdelkih (razen o maskari, ki sem jo že ocenila, in o črtalu, ki ga redno uporabljam, odkar sem prejela paket), če pa vas zanimajo podrobnejše ocene, pa kar zapišite v komentarjih, kaj vas zanima. 


Upam, da sta vam videza všeč in da bo katera od vas katerega tudi poustvarila. Bi pa z veseljem slišala vaše mnenje o obeh makeupih. Hvala za pozornost!
*PR izdelki