Lepotičenje z Revlonom (Blogmas 2015)

Pri meni Revlon kot znamka spada v isto kategorijo kot Essence in Catrice. Kljub temu da nisem preizkusila cele gore izdelkov, so pa tisti, ki sem jih, spadali v dve kategoriji – ali so me popolnoma navdušili ali pa se mi niso zdeli nič posebnega (isto se mi dogaja s prej omenjenima znamkama). Pred kratkim sem dobila v testiranje dva njihova izdelka, ki sta pokrila obe kategoriji. Tisti, pri katerem nisem imela nobenih pričakovanj, me je navdušil, drugi, ki sem se ga najbolj razveselila, saj je bil povsod zelo hvaljen, pa me je pustil dokaj hladno. Govorim o Photoready Kajal svinčniku v odtenku Matte Expresso in Ultra HD šminki v odtenku Iris.


Photoready Kajal svinčnik Matte Expresso
Izbiro odtenka sem prepustila Revlonovi ekipi in s tole rjavo so super zadeli, saj imam že veliko črnih odtenkov. Matte Expresso je temnejši rjav odtenek, ki je popolna izbira za vsakodnevni naraven makeup. Formula tega svinčnika je mehka in pigmentirana, zabrisovanje pa je zelo preprosto. Svinčnik nima konice na navoj, ampak se šili, kar mi je ljubše, saj je z ošiljeno konico nanos natančnejši, na drugi strani pa ima gobico, s katero ga lahko zabrišemo. Uporaba tega svinčnika je popolna za dni, ko imaš res malo časa za makeup, saj ga naneseš na oči, zabrišeš in že imaš popolno eyeliner črto na očeh. Uporablja se ga lahko tudi na vodni liniji (t. i. waterline), čeprav meni uporaba rjavega svinčnika tam ni najljubša (pač prisegam na nude in črne svinčnike), ali pa kot podlaga na vekah za intenzivnejši izgled senčil (še posebej pri zadimljenem videzu oči). Sam svinčnik se je izkazal za zelo obstojnega na vekah in tudi na vodni liniji ni izginil po pol ure, kot marsikateri drug svinčnik, kar mu štejem v velik plus. Glede na to, da od tega svinčnika nisem imela nobenih pričakovanj in da svinčnikov ne uporabljam pogosto samostojno, me je tale prijetno presenetil in kriv je, da sem se zaljubila v preprost makeup look, kot ga nosim na zadnji fotografiji. Revlonove izdelke najdete na Click2Chic. Photoready Kajal svinčniki stanejo 9,80 €, na voljo pa so trije odtenki; poleg Matte Expresso še Matte Coal in Matte Charcoal. 


Ultra HD šminka Iris
Nekako imam občutek, da bom s tole oceno popoln partibrejker, ampak po prebranem pri soblogerkah že lahko vnaprej povem, da imajo večinoma isto izkušnjo s tole šminko, edino moja je spet drugačna. Počasi začenjam ugotavljati, da se jaz in Revonove mehke, sijoče šminke nikakor ne ujemamo, medtem ko sem z njihovimi mat šminkami najboljša prijateljica.
Pakiranje šminke je kvadraste oblike s srebrnim držalom in prozornim pokrovom. Šminka je okrogla, ampak poševno prirezana, kar jo dela precej posebno v primerjavi z drugimi šminkami. Kar mi pri tem pakiranju ni všeč, je to, da šminka ni v celoti skrita v embalaži. Sicer to po eni strani pomeni, da lahko takoj vidiš, kako odtenek izgleda, po drugi strani pa za nas bolj nerodne to ni najbolj praktično, saj se lahko šminka hitro poškoduje (kar se je meni zgodilo že takoj po prvi uporabi, kot lahko vidite na fotografiji).
Iris je odtenek temne fuksije, ki je prečudovit. Ultra HD so kremaste šminke brez voska, zaradi česar kar polzijo po ustnicah, kljub temu pa sam nanos ni najlažji na robovih, kjer se nabira preveč šminke. Tako večinoma uporabim čopič za ustnice, da nanesem prvi sloj šminke in potem grem čez še s samo šminko. Iris je odlično pigmentiran odtenek in za popolno prekrivnost je dovolj že en sloj (ob direktnem nanosu na ustnice), ustnicam pa daje sijoč videz. Šminka vsebuje tudi bleščice, ki pa jih sama na ustnicah ne opazim. Formula ni samo mehka in kremasta, pač pa tudi vlažilna in lahka, saj se ti zdi, kot da na ustnicah nič ne nosiš, po drugi strani pa so lepo navlažene. Tudi vonj je zelo sladko prijeten. Kaj pa obstojnost? Ja, še ena stvar, ki me ni navdušila. Medtem ko pri večini blogerk Ultra HD šminke zdržijo tudi po več ur, iz mojih ustnic izgine v uri, uri pa pol. Najprej začne bledeti v notranjosti ustnic in nato še ob robu. Ob tem se sprašujem, če jo slučajno pojem v tisti eni uri ali pa je ta mehka formula z mojimi ustnicami preprosto nekompatibilna. Isti problem sem imela že prej s temno rdečim Lip Butterjem, ki je hitro izginil iz mojih ustnic. Cena Ultra HD šmink je 10,89 € (Click2Chic).


Photoready Kajal me je popolnoma navdušil in bi ga priporočila vsem, medtem ko vam bodo Ultra HD šminke všeč, če imate radi mehke in kremaste formule. Sama žal nisem najbolj navdušena nad to šminko, predvsem, ker sem pri temnejših odtenkih navajena, da so obstojna dlje časa. Mogoče bi tale šminka pri meni dobila pozitivnejšo oceno, če bi šlo za kakšen svetel odtenek. Sicer mi je sam odtenek Iris zelo všeč in tudi vlažilen občutek na ustnicah je prijeten, medtem ko mi pakiranje ne odgovarja najbolj (verjetno se bo to spremenilo, ko porabim dovolj šminke, da se iz navoja ne bo več videla in bo možnost za poškodbe nična), obstojnost pa je čisto razočaranje, sploh ker večina blogerk trdi, da so na njih te šminke obstojne tudi več ur.

Ste že preizkusile katerega od teh dveh izdelkov? Kako pa sta se odrezala pri vas? Če vam je objava všeč, jo lahko delite še z ostalimi. Hvala za pozornost! 
*PR izdelek