Review: Laino Pure Argan Oil

I was always so afraid of using oils on my face, because I didn't know how my skin would react and I was afraid that it would break out, but when I first tried Nuxe dry oil I knew my fears were unnecessary. Recently I received Laino Argain Oil, which can be used for skin, body or hair care. Laino is a French brand that offers products made of natural ingredients, and their products are without parabens, phenoyxethanol and artificial colourings. The brand that’s on the market for 30 years is available in Slovenia as well. 


Laino Pure Argan oil is made out of 100 % natural ingredient – argan oil that is rich in omega-6, omega-9, vitamin E and polyphenols. It’s a product that nourishes, protects and brightens the face, body and hair. It’s hypoallergenic and appropriate for all skin types. It also helps combat signs of ageing and skin slackening.


It sounds like an amazing product and for me it is an amazing product. A lot of bloggers and other cosmetics enthusiast praise oils in skin care routine and although I sometimes used Nuxe dry oil, I haven’t used any oil regular until I got this one. I was a bit afraid at the beginning that it’ll break out my skin, but my fear was unnecessary. Okay, during the summer I have few pimples on my skin, but they appear because of the heat, so no blame goes to this oil. I can’t say how it would work on other skin types, but on my normal skin it works amazing. I drop one to two pumps on my fingertips and then spread it all over the face. Since this is pure oil it doesn’t sink into the skin that fast, so I usually apply it at least a half an hour before sleep, so that it sinks properly and it doesn’t end up on my sheets. In the morning I wake up with beautifully smooth and soft skin that looks healthy and nourished. I don’t use it daily; I use it when I want to pamper my skin, mostly after I remove a heavy makeup that I wear during the day.

I haven’t said anything about the packaging yet. Oil comes in a brown plastic bottle with a pump. The packaging seems very sturdy, the lid is also plastic and it didn’t break (yet), and the pump enables an easy dosage. The bottle is transparent, so you can see how much product is still in (I love that). The pump is matte black and when I pump the oil out of it, it becomes all shiny and dirty, but I guess I can’t expect that it’ll look like new after so many usages. The bottle contains 50 ml of oil, but I use a small amount of product at once. I use it for more than a month now and I used around one fifth of the product, so it last me for a long time and I can’t wait to try it in the winter and see how it’ll work for me then.


You can get Laino products on Mediforma and in some pharmacies, and for this oil you’re going to pay 21,50 €. It’s not the cheapest product, but since it uses up very slowly I think it’s worth the money, at least for me. It’s indispensable part of my skin care routine. I can’t say how it would work on other skin types (especially on mixed or oily skin), but for me it works amazing. As a beauty blogger I’m always eager to try new products and in the future it can happen that I’ll try any other face oil that’s very recommended (AlpStories, I’m looking at you), but I would definitely repurchased this one if I’d ran out.

Do you use face oil in your skin care routine? Which one is your favourite? Thank you for reading! 

Ocena v slovenščini:
Vedno sem imela določeno distanco do uporabe olj na obrazu, ker nisem bila prepričana, kako bo moja koža reagirala na ta dodatek k negi, ko pa je kar nekaj blogerk reklo, da uporabljajo Nuxevo suho olje za nego kože, sem seveda morala olje preizkusiti tudi sama, ker njihovi besedi zaupam, in bila presenečena nad učinkom, saj je bila koža lepo negovana, olje pa ni povzročilo nobenih nevšečnosti s kožo (mozolji ipd.). Pred kratkim sem prejela čisto arganovo olje znamke Laino, ki se lahko uporablja za nego kože na obrazu, po telesu ali pa nego las. Moj prvotni namen pa je bil seveda uporaba olja za nego obraza. Laino je francoska znamka, ki v svoji 30-letni tradiciji prisega na uporabo naravnih sestavin in izključuje sestavine, kot so parabeni, umetna barvila in fenoksietanol.

Laino čisto arganovo olje je narejeno iz stoodstotnih naravnih sestavin, tj. arganovega olja, ki je bogato z maščobami omega-3, omega-9, vitaminom E in polifenoli. Gre za izdelek, ki neguje in ščiti kožo obraza, telesa in lase. Primeren je za vsak tip kože. Olje naj bi tudi zaviralo znake staranja. 

Zveni kot izjemen izdelek in po mojem mnenju tudi je odličen izdelek. Na začetku uporabe sem se malce bala, da se mi bodo zaradi uporabe olja na obrazu začeli pojavljati mozolji, vendar je bil moj strah neupravičen. Sicer imam poleti zaradi vročine in znoja včasih tu in tam kakšen mozolj, ki pa ga nikakor ne gre pripisati temu olju. Moja koža je normalna, pozimi precej nagnjena k suhosti, in po mojih ugotovitvah je olje odličen izdelek, ki poskrbi za nahranjenost moje kože. Uporabljam ga kot del nočne nege kože. Z dvakratnim pritiskom na pumpico dobim dovolj izdelka za ves obraz. Ker gre za čisto arganovo olje, traja malce dlje, da se olje popolnoma vpije v kožo, zato ga po navadi nanesem vsaj pol ure ali še raje eno uro pred spanjem in tako zagotovim, da ostane na moji koži in  se ne prenese na rjuhe. Zjutraj,  po uporabi tega olja, se zbujam z mehko, sijočo in nahranjeno kožo. Ne uporabljam ga vsakodnevno – v bistvu gre za izdelek, ki ga uporabim, ko želim koži privoščiti dodatno nego, npr. ob dnevih, ko nosim ličila. Ga pa uporabljam ali samostojno ali pa v kombinaciji s tonikom in serumom.

Še nekaj besed o embalaži. Gre za plastično steklenico s pumpico, ki deluje zelo trpežno in tudi plastičen pokrov, ki je na pumpici, se mi po nekaj tednih uporabe ni strl. Pumpica je v mat črni barvi in omogoča zelo preprosto doziranje. Kar mi je še posebej všeč, je transparentnost pakiranja, saj lahko na ta način vidim, koliko izdelka je še v steklenički. Vsebuje 50 ml olja, ampak ob eni uporabi ga porabim tako malo, da mi bo zadostovalo še za nekaj mesecev, kar mi je všeč, saj ga bom lahko tako testirala tudi pozimi, ko je moja koža bolj suha kot poleti.

Izdelek v veliki meri uporabljam na obrazu, testirala sem ga pa tudi na laseh in po telesu. Mojim lasem ni preveč odgovarjal, saj je bilo olje prebogato za njih, verjetno pa bi odgovarjal komu, ki ima bolj suhe lase. Zelo všeč mi je bil na telesu. Čeprav se ne vpije tako hitro kot suha olja, pa pušča prekrasen svilnat in mehek občutek na koži, polet tega pa odlično izgleda na potemnjeni koži, saj potemnjenost še dodatno poudari.

Laino izdelki so na voljo na spletni strani Mediforme in v nekaterih lekarnah, arganovo olje pa stane 21,50 €. Sicer cena ni najnižja, ampak glede na to, kako počasi se izdelek porablja in da mi bo zadostoval še za nekaj mesecev, se splača. Sicer ne morem reči, kako bi se obneslo na mastni ali mešani koži, ampak mojemu normalnemu tipu odlično odgovarja in v nekaj tednih je postalo nepogrešljiv del moje rutine nege kože.

Ste že preizkusile Laino izdelke? Uporabljate olja za nego kože? Hvala za pozornost!
*PR product

12 komentarjev

 1. Nism si misnla da bom kdaj to rekla ampak olja so the best za kožo :D samo tapravga moreš najdt, da ti odgovarja :) Izgleda pa tole pakiranje veliko bolj kompaktno kot pakiranje od Alpstories.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, res so top, tudi sama sem presenečena, kako mi odgovarjajo. :)
   Pakiranje pa je odlično. :)

   Izbriši
 2. Meni je kar carski, sicer nima vonja ampak ga res skoraj vsak dan zvečer mešam z serumom ali kremo in se res opazi razlika kako je koža bolj navlažena :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, vonja res nima, kar mene čisto nič ne moti, ker mi preveč močno vonji pri izdelkih niso všeč. :)

   Izbriši
 3. Že nekaj časa razmišljam o uvedbi olja za mojo smotano kožo, pa se nikakor ne spravim prebrat, katero bi mi ustrezal, tako da mi take objave pridejo prav ;)
  Xoxo, Nyx

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Priporočam olje, si nikoli nisem mislila, da mi bo tako odgovarjalo. Tole ti bo po moje všeč, je čisto naravno, brez nepotrebnih dodatkov. :)

   Izbriši
 4. Nekaj takšnega rabim za pozimi, za suhe predele kože, definitivno.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz komaj čakam, da ga bom lahko uporabljala poleti, ko imam kar suho kožo. Tega ti res priporočam. :)

   Izbriši
 5. Moje najljubše olje je Lilijino olje od Melvite. Edini problem imam samo s pumpico, na prvi steklenički je puščala, tako da je olje teklo od vsepovsod na drugi embalaži pa sploh ne dela, tako da sem ga morala preliti v tretjo stekleničko. Odlično mi je tudi vrtnično olje od Alverde

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Melvitinega pa dejansko nisem še nič preizkusila. Meni je tole pakiranje od Laino zelo všeč, ker nič ne pušča. :) Si bom zapomnila Alverdinega, čeprav se bojim, da me bo vonj odvrnil, ker mi naraven vonj po vrtnicah ne odgovarja najbolj.

   Izbriši
 6. I have been using Kaspersky Anti virus for a number of years now, I would recommend this product to all you.

  OdgovoriIzbriši
 7. Did you know that you can shorten your urls with Shortest and make cash from every click on your short links.

  OdgovoriIzbriši