FOTD: Pop of Colour

Če že dlje časa spremljate moj blog, potem veste, da obožujem barve. Barve so zame vir kreativnosti in inspiracije. Ker velikokrat dobivam komentarje, kako dekleta mislijo, da jim barve ne pristajajo ali jih ne upajo nositi ali pa kaj podobnega, sem danes za vas pripravila dva primera, kako »vsakdanji« videz popestriti z nekaj barve. Oba videza sta »jaz«, se pravi, nekaj, kar bi jaz nosila za vsak dan, so pa možne še razne druge kombinacije ali variante, tako kot vedno pri vsakem makeup videzu. 


Prvi videz – naj zasije notranji kotiček očesa
Prvi videz je zadimljen makeup z dodatkom barve v notranjem kotičku. Sicer bi sama tak videz nosila tudi kot dnevni, zelo primeren pa je tudi za večernega. Najprej sem mislila, da bi preskočila eyeliner, vendar pa je zame črna črta na zgornji veki obvezen dodatek. Makeup sem kombinirala z rdečilom koralne barve in roza šminko. Če vam barvite šminke ne odgovarjajo ali pa želite poudariti oči, uporabite nude šminko ali glos.  


Tutorial:
Prvi korak: Vedno obvezno pred nanosom senčil uporabite bazo za senčila, ki bo podaljšala obstojnost nanesenih senčil in povečala intenzivnost. Sama sem tokrat uporabila korektor, ki sem ga fiksirala s pudrom v kamnu in ta kombinacija se je za moje normalne veke izkazala kot odlična, saj mi senčila niso zašla v gubo ves dan. V gubo sem nato s čopičem za blendanje nežno nanesla svetlo rjav odtenek, ki mi je služil kot prehodna barva.
Drugi korak: Čez celotno veko sem nanesla temno rjav odtenek.
Tretji korak: V gubo sem s kompaktnejšim čopičem nanesla temno sivo senčilo, ki sem ga zblendala z mehkejšim čopičem. 
Četrti korak: Temno sivo senčilo sem nato »omehčala« s svetlim »taupe« senčilom. Predel pod obrvjo sem osvetlila z belim senčilom.
Peti korak: Za spodnjo veko sem uporabila kombinacijo temno rjavega in temno sivega senčila iz palete.
Šesti korak: V notranji kotiček očesa sem nanesla turkizno kremasto senčilo, s katerim sem popestrila celoten videz.
Sedmi korak: Na koncu sem nanesla še črtalo in maskaro ter z njima zaključila tale očesni videz.  


 Drugi videz – popestri videz z barvo na spodnji veki
Drugi videz je vsakdanji, naraven makeup, popestren z dodatkom barvnega senčila pod spodnjo veko. Sicer sem naredila malce bolj kreativno verzijo s podaljšano črto ob eyelinerju, vendar je lahko barvna črta ob spodnji veki vedno krajša in tudi tanjša. Če ste bolj drzne, lahko pri obeh videzih uporabite živo, neonsko barvo, če pa niste, pa nežno in manj opazno senčilo. Tudi tale videz se lahko kombinira z nude šminko ali glosom, vendar pa sama zelo rada poudarim tudi ustnice. 


Tutorial:
Prvi korak: Podobno kot pri prvem videzu sem tudi tokrat kot bazo uporabila korektor, ki sem ga fiksirala s pudrom v kamnu in tudi tule mi je svetlo rjavo senčilo služilo kot prehodna barva. Sem pa pred nanosom senčila zalepila lepilni trak od zunanjega kotička očesa do obrvi, s katerim sem dosegla ostrejšo linijo ob nanosu senčil.
Drugi korak: Nato sem čez celotno veko nanesla senčilo v odtenku šampanjca.
Tretji korak: Zunanji »V« predel sem poudarila s temnejšim rjavim senčilom. Nato sem odstranila lepilni trak.
Četrti korak: Na spodnjo veko sem nanesla turkizno kremasto senčilo, ki sem ga podaljšala vzporedno z linijo, ki jo je ustvaril lepilni trak, vendar tako, da je bilo med senčili na zgornji in spodnji veki še kanček prostora.
Peti korak: Na področje pod obrvjo, v notranji kotiček očesa in v prostor med rjavim ter turkiznim senčilom sem nanesla belo senčilo.
Šesti korak: Za nanos črtala mi je služila črta, ki sem jo prej dosegla z lepilnim trakom, sem pa tokrat naredila debelejšo črto, ki je meni osebno ljubša.
Sedmi korak: Za konec sem z uvihalcem privihala trepalnice in nanesla maskaro.


Oba videza sem naredila z istimi izdelki znamke Oriflame. Trudila sem se, da sta čim preprostejša za poustvariti, vendar kljub vsemu izgledata zanimivo. Sprva sem dejansko načrtovala zgolj en tutorial, vendar sem tik red ustvarjanjem dobila idejo še o drugem in razmišljala, zakaj pa ne bi pokazala dve varianti makeupa z istimi izdelki?

Podlaga, ki sem jo uporabila, je The One Illuskin Foundation v odtenku Porcelain, ki je rahlo do srednje prekriven in vsebuje SPF 20. Kot tak je odličen za poletne dni, vendar pa mi je trenutno malce presvetel, tako da bo odtenek zame bolj primeren pozimi. Področje pod očmi sem osvetlila z The One Illuskin korektorjem Fair Light, ki je malce bolj tekoč, kot sem navajena, vendar srednje prekriven in ne izsušuje področja pod očmi. Oba izdelka sem fiksirala z The One Illuskin pudrom v prahu v odtenku Light, ki lepo matira, vendar je bil prvi vtis bolj tako-tako, saj se mi zdi, da na nekaterih predelih mojega obraza daje »cakey« videz (priznam, da ne poznam slovenskega izraza za to). Lica sem poudarila z The One Illuskin rdečilom Luminous Peach, ki je zelo lepo pigmentirano in daje lep sijaj.

Za oči sem izbrala paleto Very Me Light Smokey, ki vsebuje 8 senčil, ki jih lahko uporabimo za naravnejši dnevni ali pa zadimljen večerni videz, vendar se mi zdi primernejša za začetnike ali nevešče ličenja, zame osebno pa so senčila premalo intenzivna. Turkizno kremno senčilo je Turquoise iz The One Liquid Metal kolekcije, nad katerim sem navdušena, saj ima odlično mazljivo kremno formulo, je zelo dobro pigmentirano in ko ga enkrat naneseno na veke, se ne premakne, dokler ga ne odstranimo. Zagotovo moj najljubši Oriflame izdelek pa je črtalo za oči The One Stylo v odtenku Black, ki je odlično pigmentirano in omogoča zelo preprost nanos. Maskara, ki sem jo uporabila, je The One Eyes Wide Open – ocenila sem jo tukaj.

Oba očesna videza sem kombinirala z roza mat šminko Vivid Pink iz The One Colour Unlimited Matte kolekcije. Šminka je srednje pigmentirana, vendar se da lepo nadgraditi, pred uporabo pa je nujna uporaba pilinga, saj poudari suhe predele (ali pa so samo moje ustnice trenutno v bolj slabem stanju).

Zaenkrat to so bolj prvi vtisi o izdelkih (razen o maskari, ki sem jo že ocenila, in o črtalu, ki ga redno uporabljam, odkar sem prejela paket), če pa vas zanimajo podrobnejše ocene, pa kar zapišite v komentarjih, kaj vas zanima. 


Upam, da sta vam videza všeč in da bo katera od vas katerega tudi poustvarila. Bi pa z veseljem slišala vaše mnenje o obeh makeupih. Hvala za pozornost!
*PR izdelki