OCENA: AlpStories hladno stiskano avokadovo olje (Blogerka za en dan)

Tokrat v sklopu nagradne igre Blogerka za en dan predstavljam Irenino oceno Alpstories avokadovega olja. Vse, ki boste objavo komentirale, pa sodelujete tudi v žrebanju za prijetne nagrade. 

Zakaj sem se sploh odločila za nego kože z oljem?
Olja za nego kože, še posebej kože obraza, ne ustrezajo vsem. Tudi  sama sem jih do nedavnega za nego obraza zelo redko uporabljala, saj je bila moja koža mešanega tipa in se mi je zdelo, da bi jo z olji samo še bolj mastila. V preteklih zimskih mesecih pa se je zaradi več dejavnikov stanje moja kože izrazito spremenilo, postala je bolj suha z zelo izsušeno povrhnjico. Nikakor nisem uspela najti vlažilnih in hranilnih krem, ki bi mi dolgoročno pomagale, pri vseh je bil učinek bolj trenutne narave. Zato sem se odločila, da bi morda nego kože le dopolnila z olji. Malce sem preletela podatke na spletu in glede na vse sem se odločila za avokadovo olje, ki naj bi bilo hranilno, vlažilno, bogato z antioksidanti ter z še vrsto pozitivnih lastnosti in učinkov.

Olje katerega proizvajalca pa naj izberem?
Manjši problem pa je bil, katero avokadovo olje izbrati. Želela sem kakovostno olje, ki bi bilo hladno stiskano in nerafinirano. Na koncu sem se odločila preizkusiti olje znamke AlpStories, ki je sicer med novejšimi na tržišču, a glede na to, kar sem o njenih izdelkih prebrala, me je prepričalo v nakup. Vsi izdelki te naravne kozmetične linije imajo tudi certifikat, da vsebujejo vsaj 95% naravnih sestavin in niso testirani na živalih. Kakšne lastnosti ima AlpStories avokadovo olje?
Organsko avokadovo olje AlpStories  je 100% organsko in hladno stiskano. Je brez parabenov, silikonov, mineralnih olj, sintetičnih dišav in umetnih barvil. Torej res in zgolj samo avokadovo olje, kar je zame najpomembnejše. Najbolj izrazito naj bi avokadovo olje delovalo na pomlajevanje kože, saj stimulira proizvajanje kolagena. Deluje izredno vlažilno, a ker velja za bolj mastno in viskozno olje, je predvsem primerno za nego suhe in zrele kože. Ravno zaradi tega tudi bolje prehaja skozi povrhnjico kože kakor nekatera ostala olja in tako pomaga pri tudi pri poškodovani koži zaradi sončenja ali drugih škodljivih dejavnikov.


Embalaža- steklena z dozirno pumpico
Samo olje se nahaja v enostavni mat stekleni embalaži na pumpico, kar mi je zelo všeč, saj omogoča natančen in higieničen nanos olja. Tudi steklo se mi zdi za hranjenje olj bolj primerno od plastike, pa čeprav to pomeni tveganje, da se vse skupaj lahko razbije (čeprav tale steklenička deluje dokaj masivno). Od embalaže me moti le krhek plastičen pokrovček, ki zapira dozirno pumpico, ker je se preveč zlahka odpira, kar je neprijetno pri prenašanju naokrog v torbici.Moj način uporabe olja in izkušnje
Olje je temno zelenega videza, dokaj gosto, z intenzivnejšim vonjem po avokadu. Sama ga vonjam le ob nanosu, na koži pa potem ne več oz. se vonj kar hitro razdiši in ni moteč. Na obraz ga nanašam po čiščenju, ko je koža še nekoliko vlažna od tonika ali pa jo še malo dodatno navlažim s termalnim sprejem- olje se tako lepše razmaže in lažje vpije. Koži oz. obrazu hkrati zraven privoščim še mini masažo. Za celoten obraz zadošča že nekaj kapljic olja (2-3 mini pritiski na pumpico), v vsakem primeru pa je treba biti z oljem previden pri doziranju, saj ga je lahko hitro preveč. Olje se lepo vpije, res pa je, da koža pa je še kaki dve uri potem bolj svetlečega videza, zato ga uporabljam izključno zvečer. Všeč mi je, ker kljub temu svetlečemu videzu na koži ne pušča tistega zoprnega občutka »težkosti« , občutka, da koža » ne diha«, česar sem bila velikokrat navajena pri kakšnih bolj hranilnih kremah in tudi nekaterih oljih. Če se vmes ne gledam v ogledalo in se ne vidim svetlečega videza, pozabim, da sem se z njim sploh namazala, tako nemoteč je.


Olje sedaj uporabljam slabe tri tedne  in lahko že rečem, da se stanje moje kože nekoliko izboljšuje. Je bolj mehka, napeta  in občutno ne več tako izsušena. Je kar malenkost oživela in tudi sam videz polti je bolj svežega in zdravega videza. Predvsem opazen je učinek izboljšanja kože pod očmi, ki je bila najbolj izsušena, tudi podočnjaki so manj opazni.  Z uporabo bom tako nadaljevala tudi v poletnem času, upam samo, da mi predolga uporaba olja ne bo povzročila mašenja por, česar se sicer najbolj bojim (zaenkrat pa tega še nisem opazila). Na dolgi rok naj bi olje preprečevalo tudi nastanek gubic, ampak sama kakšnih ekstremnih učinkov v tej smeri ne pričakujem- če pa bodo, pa toliko bolje.

Cena olja
Olje stane od 8-9 evrov (odvisno od prodajnega mesta)  za 50 ml,  kar se mi zdi popolnoma sprejemljivo. Všeč mi je tudi, ker je izdelek  dokaj široko dostopen, lahko se kupi prek spleta, imajo ga določene lekarne in še nekatera druga prodajna mesta.

Bi nakup ponovila?
V kolikor bom z proizvodom zadovoljna tudi v prihodnje, bom nakup zagotovo ponovila.

Ocena izdelka: 10/10


Irena Gregorin