Monday Palette Review: Sleek Vintage Romance

Hi, everyone! I hope you're still not tired of Sleek Vintage Romance palette reviews, because lately they're all over blogosphere, on foreign blogs and on Slovenian blogs as weel. But because this palette is a part of Sleek limited edition collection, I have to review it now, until it's still available and you can still buy it, if you like it. I put this palette on my WL immediatelly as I saw promo photos and when I saw first swatches, I was 100 % sure, that it has to be mine. I bought it immediatelly, when it was available in Slovenia and Anja from Moja drogerija drugstore was so kind, that she offered bloggers a special discount on Sleek palettes. I wanted to get few more palettes (like Snapshot, Bad Girl ...), but I promised myself, that I won't spend too much money, so I got only this palette. When I received it and opened a package, I felt in love with colors, because it was even prettier in person as on photos. And then I couldn't stop taking photos, so you'll have to excuse me so many photos in this post.

Živjo! Upam, da se še niste naveličale postov o Sleek Vintage Romance paleti, ki je zadnje čase povsod v blogosferi, tako na domačih kot tudi tujih blogih. Ampak ker gre za paleto, ki je del omejene kolekcije in ne bo dolgo na voljo, jo je treba oceniti sedaj, dokler je še na voljo. Paleta je pristala na WL takoj, ko sem jo videla na promocijskih fotografijah, ker vsebuje zelo krasne temne barve, ki jih obožujem, in ko sem videla prve swatche palete, sem bila 100 % prepričana, da jo bom kupila takoj, ko bo na voljo pri nas. Potem pa nam je blogerkam Anja v spletni drogeriji Moja drogerija ponudila poseben popust na Sleek palete in tako priložnost je bilo treba takoj zagrabiti. Ker sem si obljubila, da ta mesec ne bom preveč zapravljala (prejšnji mesec je bil res crazy, kar se nakupov tiče), sem vzela samo Vintage Romance paleto, čeprav je v Moji drogeriji na voljo 22 Sleek palet, nekaj med njimi tudi takih, ki bi jih z veseljem preizkusila. Vključno z Vintage Romance imam v zbirki 6 Sleek palet (Storm, Curacao, Chaos, Acid, Ultra Mattes V2 Darks) in njihova senčila naravnost obožujem, ker so res odlične kvalitete. Da ne bom preveč dolgovezila, pojdimo sedaj k oceni Vintage Romance palete. Se opravičujem, če se komu zdi, da je v  tem postu cela gora fotk, ampak nisem si mogla pomagati, paleta mi je bila tako lepa, da je kar nisem mogla nehati fotkati in se potem odločiti za minimalno število fotk.Sleek Vintage Romance is a palette with 12 darker shades, that will be perfect for fall and winter makeup. I personally love to wear dark shades on my lids, so this is a perfect palette for me. Most eyeshadows in this palette are shimmery, one is matt and few have glitter in it. But I have to say, that when you put an eyeshadow with glitter on your lids and you blend it, glitter doesn't stand out and it looks pretty nice. I also like this palette very much because of shimmery eyeshadows, because I prefer shimmery shadows over matt ones and I wear them much more. Few eyeshadows dissapointed me a bit (blue, purple), because I expected, that they'll be more pigmented, but colors are still very pretty. As most Sleek shimmery eyeshadows these ones also fall out, but they're very easy to blend and on my lids they didn't crease. I like Sleek eyeshadows, because after few hours on lids makeup still looks, like I would just put it on. What I adore by this palette, are names of eyeshadows. In general I prefer, if eyeshadows have name, but in this palette they have such cute names. Every eyeshadows is named by one of the cities in the world. Well, most of citys are from Europe and few from USA.
The packaging is standard Sleek packaging - a black plastic one, but very sturdy, with a big mirror inside. This palette is very easy to open, not like some others (I had problems with Acid palette, which was very hard to open).

Sleek Vintage Romance paleta vsebuje 12 senčil temnejših odtenkov, ki so prav popolni za jesensko in zimsko ličenje. Jaz osebno imam že na splošno raje temnejša senčila in posledično tudi temnejše looke, tako da je tale paleta popolna zame. Eno senčilo v paleti je mat (Propose in Prague), večina jih je šimrastih, nekatera pa vsebujejo tudi bleščice. Ampak moram reči, da te bleščice sploh niso moteče na vekah, ampak prav lepo izgledajo, ko je senčilo zblendano. Paleta mi je všeč tudi zato, ker je večina senčil šimrastih in verjetno sem že prej v kakem postu povedala, da so meni šimrasta senčila bolj pri srcu kot mat. Paleta je na splošno precej kvalitetna, a priznam, da so me nekatere senčila precej razočarala, kar se tiče pigmentiranosti, ampak več o tem pri opisu posameznega senčila. In kar še moram omeniti, so imena posameznih senčil. Obožujem, ko ima vsako senčilo v paleti svoje ime in tokrat so prav posrečena imena, nanašajo pa se na različna mesta po svetu. Tako kot večina Sleek šimrastih senčil tudi ta padajo na lice pri nanosu, vendar se lepo blendajo in na mojih normalnih vekah zdržijo cel dan, ne da bi zlezle v gubo. 
Pakiranje je standardno Sleek pakiranje - črna plastična paleta, ki pa ne deluje ceneno, saj je zelo trpežna, z ogledalom v notranjosti. Tole paleto mi je uspelo z lahkoto odpreti, nekatere njihove palete pa znajo povzročati težave, npr. Acid sem zelo težko odprla in še sedaj, ko sem jo že večkrat uporabila, mi zna povzročati težave.


Pretty in Paris - a silver shimmery shade, that's very soft on touch and very pigmented.
Meet in Madrid - a golden shimmery shade, that has the same texture as Pretty in Paris and it's also very pigmented.
Court in Cannes - a brown shimmery shade with same texture as first 2 eyeshadows and great pigmentation.
Lust in LA -  a golden-brown shimmery shade with great pigmentation.
Romance in Rome - this is a gorgeous darker blue shimmery shade and I had big expectations, but I was a bit dissapointed, because this one has probably the worse pigmentation in palette and it's a bit chalky.
Propose in Prague - a terracottae  matteyeshadows. Its pigmentation it's great and it's very pretty shade.
A Wow in Venice - a maroon shimmery shade with great pigmentation.
Marry in Monte Carlo - a darker pink shimmery shade with great pigmentation.
Honeymoon in Hollywood - a darker burgundy shade, that contains glitter and it's great pigmented. Glitter is more noticeable in the palette than on swatch or eyes.
Bliss in Barcelona - a dark purple shimery shade, that looks duochrome to me (in some light it looks more blue). The pigmentations is so so - it's better pigmented than blue eyeshadows, but not as good as other eyeshadows in this palette.
Forever in Venice - a dark plum shade with glitter, great pigmented.
Love in London - usually Sleek palettes contain black matt eyeshadows, that has amazing pigmentation, but this time they decided to add glitter, but glitter it's not disturbing and eyeshadow is great pigmented.

Pretty in Paris - gre za srebrno šimrasto senčilo, ki je prav mehko na dotik in zelo preprosto za nanašanje. Pigmentacija tega senčila je odlična. Meet in Madrid - je zlato šimrasto senčilo, podobne teksture kot Pretty in Paris in tudi to je lepo pigmentirano.
Court in Cannes - rjavo šimrasto senčilo s podobno teksturo kot prejšnji dve in odlično pigmentirano.
Lust in LA -  zlato-rjavo šimrasto senčilo z odlično pigmentacijo.
Romance in Rome - prečudovito temno modro šimrasto senčilo, od katerega sem veliko pričakovala, ampak je žal slabše pigmentirano kot ostala senčila in tudi trše teksture.
Propose in Prague - prekrasno rjavkasto oranžno senčilo, ki je edino mat v paleti. Je super svilenkaste teksture, dobro pigmentirano in se zelo lepo nanaša na veke.
A Wow in Venice - prekrasno šimrasto senčilo kostanjeve barve, ki je odlično pigmentirano.
Marry in Monte Carlo - temnejše roza šimrasto senčilo z odlično pigmentacijo.
Honeymoon in Hollywood -senčilo temnejše bordo barve, ki vsebuje bleščice in je odlično pigmentirano.
Bliss in Barcelona - temno vijolično senčilo, ki mi deluje malce duochrome, saj pod določenim kotom izgleda bolj modro, pigmentacija pa je nekje srednja, slabše je pigmentirano kot ostala šimrasta senčila, a boljše kot modro senčilo.
Forever in Venice - senčilo v temni slivovi barvi z bleščicami, ki je trše teksture, vendar dobro pigmentirano.
Love in London - ponavadi vsebujejo Sleek palete zelo dobro pigmentirano črno mat senčilo, tokrat pa so se odločili vključiti črno senčilo z bleščicami, ki pa je odlično pigmentirano.


I also have 2 makeup looks for you. I wanted to do them more, but the weather was bad last week and it was impossible to take photos outside. I also didn't photograph them in my lightbox, because then colors look too washed out. If this week weather will be better, I'll photograph few fall looks with this palette and maybe do an easy tutorial, I shall see. 

In še 2 makeup looka, ki sem ju naredila s to paleto. Sicer jih je nastalo še več in jih nameravam še več objaviti v prihodnjih postih, ampak zadnje dni vreme žal ni sodelovalo in je bilo fotkanje makeupa onemogočeno, v lightboxu pa tudi ne fotkam MU-jev, ker so potem barve preveč izprane. Če bo ta teden lepo vreme, naredim še look ali 2, mogoče tudi kak preprost jesenski tutorial. 


This is the first look I created with this palette and here I applied Marry in Monte Carlo all over my lid. Then I used Lust in LA in crease and blend it out. In my inner corner I used Pretty in Paris and under my eyes Bliss in Barcelona.

Pri prvem looku sem nanesla Marry in Monte Carlo preko cele veke, Lust in LA v pregibu, Pretty in Paris v notranjem kotičku očesa in Bliss in Barcelona pod očesom. 


The second look is my favourite, because I love, how purple eyeshadow suits me. I applied Bliss in Barcelona all over my lid and then in my crease Propose in Prague and blend it out. Under my eyes I combined Bliss in Barcelona and Romance in Rome. Here I don't have an eye close-up makeup for you, because, if you believe or not, Blogger made it much lower quality as it looks on my computer and I decided not to publish it.

Pri drugem looku sem najprej nanesla Bliss in Barcelona preko cele veke in jo zblendala s Propose in Prague v pregibu. Spodaj sem nanesla kombinacijo Bliss in Barcelona in Romance in Rome. Tukaj žal nimam fotke samo očesa, ker če verjamete ali ne, ji Blogger precej poslabša kvaliteto (ne, ni mi jasno, kako je to mogoče, a v Bloggerju izgleda dosti slabše kot na mojem računalniku), tako da upam, da bo fotka celega obraza dovolj. 


Each eyeshadow in this palette contains 1,1 g, which is 13,2 g together. The price in Slovenia is around 12 €, but you can also order it online on Sleek site. If you like it, I suggest you to hurry up, because it's LE palette. I personally am very satisfied with it and I love the colors, so I'm looking foward to create more looks with it in the future. 

Vsako senčilo v Sleek paleti vsebuje 1,1 g, skupno torej 13,2 g. V Moji drogeriji dobite to paleto za 11,92 €, ampak če bi jo rade imele, pohitite, ker gre pa paleto iz omejene kolekcije in ne bo zelo dolgo na voljo. Sicer sem to paleto kupila sama, seveda s popustom, ampak vseeno sem se odločila ta post napisati tudi v slovenščini, ker se mi je zdelo, da se bom v maternem lažje izrazila. Paleta me je precej navdušila in senčila so mi zelo pri srcu, tako da bom zagotovo veliko ustvarjala z njo. 

What do you think about Sleek Vintage Romance palette? Do you like it? Thank you for reading!
Vam je všeč Sleek Vintage Romance paleta? Hvala za pozornost. 

26 komentarjev

 1. Se strinjam z vsem kar si napisala, jaz sem jo dobila za darilo (potem ko sem tako ali tako že odkar so promo slike ven prišle jamrala kako mi je všeč, tako da je bilo jasno kaj mi kupit) in jo uporabljam dnevno odkar jo imam. Trenutno imam tri njihove paletke, pa mi je ta daleč najlepša, tako jesenska je <3 Oba tvoja looka sta čudovita in barve ti res noro pašejo, še posebno mi je všeč drugi - imam tudi jaz rada dark looke :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni je ta trenutno tudi najljubša, pa Ultra Mattes V2 tudi, obe sta prav popolni za jesen in zimo. :)
   Vedno se mi je zdelo, da mi temnejši looki bolj pašejo kot naravni. :D

   Izbriši
 2. Aaaa Taya... again? :D I never wanted Sleek, then you came with an article about Ultra Matte Palette, so I bought it and I though: I don´t buy just one if I have to pay shipping. So I bought Oh So Special. Then my friend showed me this one and now you are coming with wonderful swatches? And Christmas is far :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hehe, I'm sorry, but I can't help myself, I loooove Sleek palettes. If you'll wait till Christmas, you'll miss this one, because it's LE. :P

   Izbriši
  2. Nene, I will say to my parents before :D

   Izbriši
 3. Meni se pa ravno tale paletka tako težko odpira, drugi dve od Sleek, ki ju imam pa z lahkoto :(
  Ta drugi makeup look ti pa res tko dobr pristaja.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Potem pa je verjetno odvisno. Pri meni se samo Acid težje odpita, vse ostale pa brez težav.
   Hvala. :)

   Izbriši
 4. Čudovita paletka, ampak se moram vzdržat... Jih imam že tako preveč. :D

  Maja, Pink Mascara

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz pa se tej nisem mogla upreti in mi ni žal, ker je odlična. :)

   Izbriši
 5. Ove sve burgundy nijanse ce ti bit savrsene sad za jesen, a oba looka su mi lijepa, ali se i meni drugi vise svidja :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Cela paleta je popolna za jesen, dosti različnih lookov se da skombinirati. :D

   Izbriši
 6. Divna paleta, a drugi look mi je jako lijep :)

  OdgovoriIzbriši
 7. Sem popolnoma navdušena nad njo. Sploh Propose in Prague bi nosila non stop, ker se mi zdi, da naredi moje oči zelo modre :) Si morem privoščit še kakšno Sleek paleto :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni je tudi to senčilo super, eno najljubših v tej paleti. :D Jaz sem obsedena z njihovimi paletami, ker so tako odlična, vse bi imela. :P

   Izbriši
 8. Odgovori
  1. Moja reakcija je bila tudi taka, ko sem videla to paleto. Res je super. :)

   Izbriši
 9. Res je lepa. Jaz sem si enostavno morala izbrati Dark V2 mat paleto, že je cel vek na prvem mestu vseh mojih palet na WL. :D Looka sta čudovita. In tvoje fotke tudi! Res občudujem dobre fotke mejkapa, posebno zdaj, ko sem tudi sama poskusila to agonijo in niso bile moje fotke za nikamor. ;)

  OdgovoriIzbriši
 10. The palette looks great, I saw it on few blogs so far and If I see it again I will really want it!

  OdgovoriIzbriši
 11. super objava in make-up looka. :) si me tako navdušila s celotno objavo, da sem jo tudi sama morala kupiti. :) in tudi tale tvoj prvi look sem že morala preizkusiti in moram reči, da je res lepo izpadel, čeprav sama še nimam veliko izkušenj glede ličenja oči z več kot eno senčko. :D
  bi bila pa še zeeloo vesela, če bi kdaj naredila kakšno podrobnejšo objavo/postopek ličenja/tutorial s to paletko, ker se še lovim glede delanja smoky eyes, itd.; čeprav obožujem tak izgled. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. :) Sem že večkrat razmišljala o tutorialu s to paleto, hotela sem ga tudi posneti, a je vedno prišlo nekaj vmes (slabo vreme, delo, diploma ...). Zdaj novembra, če bo lepo vreme, bom poskusila kaj posneti, če ne, pa bom pofotkala. :)

   Izbriši
 12. You look so lovely with these colors on! <3
  I am contemplating getting this one tonight along with the Berry Collection :))

  OdgovoriIzbriši