Mint/Bright Green Comparison

Tale post sem imela namen objaviti že prejšnji teden, a nekako nisem uspela, tako da ga na hitro objavljam danes.Vsi laki so se lepo nanašali, razen Replaya, ki ima gostejšo formulo in čudno krtačko. Vse sem nanesla v dveh slojih.
Kot lahko vidite, med odtenki so razlike. Am I Blue Or Green je bolj moder kot ostali, Chasing Waves je najbolj zelen, Replay pa ima nekaj modre v sebi, ki pa ni tako izrazita kot pri Am I Blue Or Green.

Kings Of Mints in I Like sta zelo podobna odtenka, razlika je le v šimru, ki ga je več pri I Like. Zaključek - če imate enega od teh dveh, ne potrebujete drugega. :)


Imate katerega od teh odtenkov? Kateri vam je najbolj všeč?

My Birthday Manicure S-he 290

Zadnje čase nisem bila pridna, kar se tiče bloganja. Nisem redno pisala objav in nisem redno brala vaših blogov, ker preprosto nisem imela veliko časa. Ker se bližajo izpiti, mislim, da bo še kar en čas tako. Ampak se bom potrudila biti vsaj malo na tekočem, kaj se dogaja na vaših blogih.


Morala sem preizkusiti nove S-he lake. Nova embalaža mi je grda, praktičnost za shranjevanje gor ali dol, ni  mi všeč. Kot lahko vidite na zgornji fotografiji, krtačke niso spremenili in kar se tiče kvalitete, je tudi niso izboljšali. Največja neumnost pa se mi zdi, da se je zmanjšala količina stekleničke (iz 11 na 10 ml), cena pa povišala (iz 2 na 2,50 €). Na srečo je vsaj ena pozitivna stvar pri novih S-he lakih - novi odtenki.

Izbrala sem si odtenek 290, prekrasne modre šimraste barve. Rekla bi, da je taka bolj električno modra, podobno kot Maybellinov Eletric Blue, le da je malo bolj svetel. Po nanosu so vidne proge, tako da je treba biti malo bolj previden pri nanosu, a ko sem dodala nadlak, te proge niso bile več tako izrazite. Lak se hitro suši, kar mi je bilo pri S-he lakih vedno všeč. Nanesla sem ga v dveh slojih.


Čeprav mi nova oblika stekleničk ni všeč, pa mi je tale odtenek prekrasen, zato sem ga izbrala tudi za svojo rojstnodnevno manikuro.


Kaj pa ve mislite o novih S-he lakih? Ste že našle kak lep nov odtenek?

NOTD For The Wedding

Today I'm not in the mood for writing a long post, so I will just publish the manicure, I wore on Saturday on the wedding (not on mine). I used Essence Pink Heat and Essence White Hype for the dots. 


Review: Essence You Rock Lipstain Your Pink Is On Fire

Vem, da je tale ocena malo pozna, saj je pri nas verjetno večino stvari iz kolekcije You Rock že zmanjkalo, a vseeno. Tule je lipstain v odtenku Your Pink Is On Fire.
I know, I'm a bit late whit this review, because You Rock stand is probably empty by us, but anyway. Let me present you lipstain Your Pink Is On Fire.


Tokrat sem prvič preizkusila lipstain (kako bi to prevedli v slovenščino?) in moram priznati, da mi je izdelek zelo všeč. Krasno se nanaša, dosti lažje kot šminka. Izdelek je precej obstojen, a kako dolgo, natančno ne morem povedati, ker sem ga testirala na poroki, a naj povem, da je kljub jedači in pijači zdržal na ustnicah kar nekaj časa. Ker izsušuje ustnice, sem dodala še lipglos.
This time I tried for the first time the lipstain. I have to say, I really like this product. Is so easy to apply, much easier than lipstick. It's also very long lasting. How long, I can't tell, because I tested it on the wedding, but I have to say, that stayed on my lips for some time, no matter that I ate and drank. It drys up the lips, so I applied a lipgloss over it.


Na žalost ne bo fotke, kako izgleda na ustnicah, ker mi nobena ni uspela. :(
Unfortunately there won't be any photo, how it looks on the lips, because none suceeded.

Meni je bil tale izdelek tako všeč, da sem si kupila še drugega Let Me In Rose. Kaj pa ve mislite o tem izdelku?
I really liked this lipstain, so I bought later the other one Let Me In Rose too. What do you think about it?

Review: Essence Sun Club Gel Eyeliner

Iz Essencove kolekcije Sun Club sem vzela tudi rjav gel liner za oči All Night Brown. Najprej sem hotela vzeti modrega, ki mi je na promocijskih slikah izgledal najbolj zanimiv, a me v živo ni prepričal.
I also bought gel eyeliner from collection Essence Sun Club Bondi Beach. I took brown liner All Night Brown. First I wanted to buy the blue one, whick looked very interesting on promotion photo, but in the store didn't convince me.

Izdelek se nahaja v stekleni posodici s plastičnim pokrovčkom. Količina je 3 ml, stane pa 2,95 €.
The gel liner is in the glass holder with plastic lid. It contain's 3 ml of product and it costs 2,95 €.


Gel je temno rjav z zlatim šimrom, ki pa na očeh ne pride tako do izraza. Tekstura je precej mehka, tako da je treba biti pazljiv s čopičem, da ga ne pomočiš preveč v gel, vendar se lepo nanaša in je dolgo obstojen. Jaz ponavadi nanesem dva sloja. Čez bazo mi zdrži cel dan. Je vodoodporen, tako da bo super za uporabo tudi poleti. Moram reči, da sem zelo zadovoljna z njim in da ga od dneva nakupa redno uporabljam pri ličenju. Kar se tiče odstranjevanja, mi tudi ne povzroča težav.
The gel is in dark brown color with golden shimmer, which is not visible on the eyelid. It's very soft, so you have to be very careful with the brush, when you want to dip it in the gel. It's easy to apply and it lasts long - over the base it lasts all day. I usually apply two coats. It's also waterproof, so it's perfect for the summer. I'm very satisfied with it and I use it every day for my MU. It's also easy to remove.


Za konec še en MU z eyelinerjem.
For the end here is one MU with this eyeliner.


Review: Essence You Rock Eyeshadow Base Rock Chick's Base


Ko sem slišala, da bo v kolekciji You Rock Essence izdal podlago za make up, sem bila najprej prijetno presenečena, hkrati pa tudi vesela, saj si ličenja brez baze za senčila več ne predstavljam. En velik plus za Essence. Bazo sem kupila bolj iz firbca kot iz potrebe, saj me je zanimalo, koliko se je Essence potrudil pri tem izdelku.
When I first heared, that Essence is going to release a make up base in their new limited edition collection You Rock, I was pleasant surprised and also satisfied, because I do not imagine doing make up without make up base. This is a big plus to Essence. I bought this base from curiosity. I wanted do now, how good this base is.

Izdelek je v tubi z aplikatorjem. Tuba vsebuje 2,1 ml izdelka. Stane 2,25 €.
The base is in the tube with an applicator (I don't know, if this is a right word in english). It contains 2,1 ml of product and it costs 2,25 €.


Baza je bež barve in vsebuje zlat šimer, ki bolj pride do izraza, ko jo razmažete po roki, na vekah pa ni tako viden. Prva stvari, ki me je zelo presenetila, je bila, da je baza zelo suha. Ko sem jo razmazala na vekah, sem čutila, da se zelo hitro suši. Tudi, ko sem delala spodnji swatch, se je baza na roki hitro posušila, tako da je treba bazo razmazati takoj po nanosu na veko, da se še lepo razmaže.
Kot podlago sem jo preizkusila tako pod ne preveč pigmentiranimi kot tudi pod bolj pigmentiranimi senčili. Pod nepigmentiranimi se ni preveč dobro obnesla, saj so senčila na vekah hitro zbledela (za razliko od Artdecojeve baze, kjer mi nepigmentirana senčila zdržijo tudi po 8, 9 ur), pod pigmentiranimi senčili pa je bil rezultat drugačen. Senčila mi niso zlezla v veko, kar štejem bazi v plus.

The base is in beige color and it has golden shimmer. The shimmer is more visible, when you spread the base all over you hand or eyelid. The first thing, that surprised me, when I tried it, is, that the base is very dry. And it also dries quickly after applying, so you have to spread it all over you eyelid immediately after applying. 
I tried it over very pigmented and also not so good pigmented eyeshadows. The result with pigmented eyeshadows was good and make up lasted almost all day. The result with not so pigmented eyeshadows was disaster. They make up just a 3 or 4 hours (make up with not very good pigmented eyeshadows over Artdeco base lasts 8 or 9 hours).


Podlaga za make up je vsekakor izdelek, ki ga štejem Essencu v velik plus in mislim, da bi ga morali uvesti v redno prodajo, vendar pa bi morali malce izboljšati kvaliteto. Glede na to, da uporabljam Artdecojevo podlago, s katero sem zelo zadovoljna, dvomim, da bi tole kupila še enkrat, če bi prišla v redno prodajo.
The eyeshadow base is a product, that Essence should release in their regular line, but I think, they should improve the quality - this base shouldn't be so dry. I'm using the Artdeco base and I'm very satisfied with it, so I probably wouldn't buy the base from Essence again.  

Essence You Rock LE

Tale post sem objavila že včeraj, a očitno je imel blogger neke težave in mi je post zbrisal. Joj, da sem jezna. :@ Trenutno nisem najbolj pri volji za prevajanje v angleščino, tako da bo post v angleščini nadgrajen pozneje.


Še ena Essencova omejena kolekcija. Tokrat gre za You Rock. Iz te kolekcije sem vzela le 4 lake, ker me rozast ni pritegnil. Vsi štirje odtenki imajo šimer, ki pa ni zelo izrazit. Nanašajo se lepo, za prekrivnost pa sta potrebna dva debela sloja ali pa trije tanjši.

Steklenička vsebuje 7 ml laka (0,23 fl), posamezen lak pa stane 1,45 €.

Posebej mi je všeč, da se da  pokrovček laka sneti. Res ni njihova izvirna ideja, ampak je vseeno super.


King Of Mints je mint odtenek s srebrnim šimrom. Nanesla sem 2 plasti, čeprav po fotki sodeč verjetno še tretja ne bi škodovala. Zadnje čase je Essence izdal kar nekaj podobnih odtenkov, tako da v kratkem sledi primerjava.


Speed Of Light Blue je svetlo moder odtenek z modrim šimrom. Na fotki so trije sloji.


Cut Off The Beige je bež odtenek z zlatim šimrom. Prekriven je v dveh slojih.


Love, Peace And Purple verjetno že vsi poznate. Dvojček Chanelovemu Paradoxalu, Barry M-ovemu Dusky Mauvu in verjetno še kateremu. Rjav odtenek z vijoličnim šimrom. Na začetku nisem razumela norije za tem odtenkom, ampak moram priznati, da me je s prvim nanosom čisto očaral. Nanesla sem ga v dveh slojih.


Essence Sun Club Bondi Beach Collection


Sun Club Bondi Beach Collection je bila zame najbolj pričakovana Esencova kolekcija izmed treh, ki naj bi jih izdali v maju (dve sta že v drogerijah), saj so se mi zdeli odtenki lakov najbolj zanimivi - živahni in ravno prav za poletje.
Sun Club Bondi Beach Collection is one of the three new Essence limited edition collections, that are going to come out in May (two are already in our drugstores). I was the most excited about this one. The polishes looked to me very interesting - vivid and perfect for the summer.

Po prvem testiranju sem z njimi zelo zadovoljna. Razen Golden Sands, ki je edini šimrast odtenek v tej kolekciji, imajo vsi bolj vodeno formulo, a se kljub temu prekrasno nanašajo. Nekaj takega bi moral Essence uvesti v redno linijo.
I bought all five polishes. I have to say, I'm very pleased with them. They have a bit watery formula (except Golden Sands), but in spite of that they are very easy to aplly.

Posamezen lak vsebuje 0,37 fl. oz. 11 ml količine in stane 1,75 €.
One bottle contains 0,37 fl. or 11 ml of polish and it costs 1,75 €.

Splash Refresh je turkizen odtenek, ki na fotki izgleda preveč moder, ampak v živo ima več zelene v sebi. Prekriven je v dveh slojih. Meni je prekrasen, mislim, da nimam še nič podobnega v zbirki.
Splash Refresh is a turquise polish. It looks too blue on the photo, but in RL it has more green in it. It's opaque in two coats. I like it. I didn't have anything like this in my collection before.


Chasing Waves je svetlo zelen odtenek z malce modrega podtona. Prekriven je v sveh slojih.
Chasing Waves is a bright green shade with a bit blue undertone (mint maybe?). It's opaque in two coats. 


Orange Sunset je prav živahen svetlo oranžen odtenek. Prekriven je v dveh slojih.
Orange Sunset is a vivid bright orange shade, opaque in two coats. Lovely color.


Če redno berete moj blog, potem veste, da nisem ljubiteljica pink lakov, ampak tale me je zelo navdušil. Pink Heat je živahen pink odtenek z nekaj rdeče v sebi, ki je v živo bolj opazna. In prekriven je samo v enem sloju. Super lak za poletne dni.
If you read my blog regularly, then you know, that I do not adore pink polishes. But I have to admit, that this one stole my heart. Pink Heat is a pink shade with some red untertone (it's more noticeable in RL). And it's opaque only in one coat. How cool is that? Perfect for the summer. 


Golden Sands je edini šimrast odtenek v tej kolekciji. V bistvu vsebuje še krpice, ne čistega šimra. Barva je zlato-rjava, ki pa mene ne spominja na pesek, ampak bolj na poletno zagorelost. Po mojem mnenju najbolj izviren odtenek v tej kolekciji. Prekriven je v dveh slojih.
Golden Sands is the only shimmery polish in this collection. It actually has a shimmer and some flakies. The color is golden brownish. It remindes me more on a suntan skin than on a sand. I think this is very original shade for Essence. It's opaque in two coats.


Kaj mislite o tej kolekciji? Vam je kateri odtenek še posebej ukradel srce?
What do you think about this collection? Which polish do you like the most?

Liebster Blogger Award + Kreativ Blogger Award

Mateja from Mateja's Beauty Blog and Let's polish some nails gave me Liebster Blog Award. 


The Liebster Blog Award is designed for bloggers with less than 300 followers. When you receive this award, you have to link back to the blogger who gave it to you and you have to nominate three other blogs.

I gave this award to:
Maja - a Slovenian blogger with great reviews and tips (she just wrote the tip, how to revive the dry gel eyeliner).

Elsa P. -  a nail polish blogger with great swatches and lovely nails

Nails From Fairy Tale - a Serbian nail polish blogger with very creative ideas for nail art.

***

The next award received from Lalica, Nina, La Loca De Los Esmaltes, Nails From Fairy Tale and Let's polish some nails. Thank you, girls.


Now I have to write 10 facts about me:

1. I think I haven't mention before, but I study history and slovenian language.
2. My favourite chocolate is Milka.
3. I don't drink tea. I think the elementary school was guilty, that I hate tea, because we drink it there every day and it was always cold.
4. I never smoked a cigarette and I'm very proud on that.
5. When I was 11, I shaved one of my eyebrows, because I wanted to have nice looking eyebrows like ladies in magazines. Omg, I was so stupid and jung.
6. My favourite actor is Johnny Depp.
7. I adore watching TV-serie Pride and Prejudice. I probably watched it like 3 times in the last year. I can't help myself, Colin Firth is so hot as Mr. Darcy. 
8. I have one brother. He is one year younger than me.
9. My favourite month is May, because I have birthday in May.
10. As you probably noticed, my english is very bad, but I hope you can forgive me that. I've never been good at foreign languages.

Essence TE Haul

Just a sneak-peak, what can you expect to see on my blog in the next few days.

Spring Manicure


I made one simple spring manicure and although it's not perfect, I wanted to show you anyway.
I made a ladybug on my thumb. Then I wanted to add a leaf, but all I did was a mess, so I didn't take a photo of the thumb in the end anymore. 
For the base I've used Essence Fall For Me and Catrice Easy Peasy, Lemon Squeezy. I won't write down other polishes I've used, because the list would be long (I've used around 9 different polishes).

Catrice Dirty Berry

How are you ladies? I'm back in Ljubljana, because today started my last month of lectures. I'm a bit sad, because this year was the best year, I spend in Ljubljana and I'm going to miss everything. The next year I will only do the exams and write my degree, so I won't be in Ljubljana that much. I hope I won't be bored at home.

Today I have for you Catrice Dirty Berry. It's quite a nice shade. It's purple with some blue undertone, I think. It's also a holografic polish. The holo isn't very visible, but it's there. The application didn't caused me any problems and the polish was opaque in two coats. I like it very much. 

What do you think about this polish?